Απαγωγή 20χρονου Δημήτρη: Γιατί δεν ζητάνε λύτρα οι πειρατές. Κεφάλαιο, όμηροι, θρίλερ

Γιατί δεν έχουν ζητηθεί ακόμα λύτρα για τον 20χρονο Δημήτρη που απήχθη από πειρατές;

Συνεχίζεται η αγωνία για την τύχη του 20χρονου Έλληνα δόκιμου αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού, ο οποίος απήχθη από πειρατές, μαζί με ακόμη τρία μέλη του πληρώματος πλοίου που δέχθηκε επίθεση στο Τόγκο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας και έκτοτε οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Οι συγγενείς του 20χρονου Δημήτρη αγωνιούν καθώς, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, πρέπει να λαμβάνει καθημερινή φαρμακευτική αγωγή, την οποία – φυσικά – δεν έχει μαζί του.

Ο Γιάννης Ροβύθης, πρώην μισθοφόρος και Γενικός Διευθυντής εταιρείας φρουρών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε πως οι πειρατές, συνήθως, έχουν τρεις μεθόδους δράσης.

Η μία είναι η ένοπλη ληστεία, που μπορεί να φτάσει μέχρι και ένα πλιάτσικο.

Η δεύτερη, η «απαγωγή» του πλοίου και του πληρώματος αυτού και η τρίτη, αυτή που εφαρμόστηκε στην εν λόγω περίπτωση, η απαγωγή μελών του πληρώματος για λύτρα.

Ο κ. Ροβύθης σημείωσε πως οι απαγωγείς βλέπουν τους ομήρους σαν «κεφάλαιο» και «εφόσον συμμορφώνονται στους κανόνες που τους επιβάλουν, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «οι πειρατές θα επικοινωνήσουν με εκπροσώπους της εταιρείας, για να ζητήσουν λύτρα.

Συνήθως υπάρχει κάποια καθυστέρηση για να μεταφέρουν τους ομήρους σε κάποιο σημείο που θεωρούν ασφαλές και να δημιουργήσουν περαιτέρω αγωνία».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.