Όλγα Τρέμη – ΕΡΤ: Σάλος με το κόστος της νέας εκπομπής. Τι απάντησε

Τι απάντησε η ΕΡΤ για το κόστος της νέας εκπομπής της Όλγας Τρέμη;

Η Όλγα Τρέμη επιστρέφει στην ΕΡΤ μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, με ένα βραδινό πολιτικό talk show που θα έχει τον τίτλο «10» και θα προβάλλεται Δευτέρα-Πέμπτη στις 22.00.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ, συνολικά έχουν προγραμματιστεί 195 επεισόδια τα οποία θα κοστίσουν 810.000 ευρώ.

Το πόσο αυτό, ωστόσο, ήταν αρκετό για να ξεσπάσουν αντιδράσεις στα social media, με τους χρήστες να ζητούν εξηγήσεις για τις τόσο μεγάλες δαπάνες.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, η ΕΡΤ αναφέρει πως πρόκειται για μικτή παραγωγή με κάθε επεισόδιο να κοστίζει 3.673 ευρώ.

Η συμμετοχή της ΕΡΤ ανέρχεται σε 495 ευρώ ανά επεισόδιο, ποσό που αφορά στην κοστολόγηση των παρεχόμενων από την ΕΡΤ υπηρεσιών, δηλαδή την παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού κλπ. Μάλιστα, στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η διάθεση παγίων μέσων, όπως και του τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ και δεν επιφέρει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην εταιρεία.

Ακόμα και σε σύγκριση με άλλες παραγωγές της ΕΡΤ, η εκπομπή φαίνεται να έχει σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, η αντίστοιχη βραδινή ενημερωτική εκπομπή το 2017 κόστισε στην ΕΡΤ έως και 5.455 ευρώ το επεισόδιο, ενώ το 2019 που είχε ένα παρεμφερές κόστος με τη νέα παραγωγή (3.312 ευρώ), η βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ είχε έναν μόνο παρουσιαστή και όχι τέσσερις, όπως η νέα με την Όλγα Τρέμη και το επιτελείο της.

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι στο κόστος κάθε επεισοδίου της νέας εκπομπής έχει επιμερισθεί και η δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.