ΝΔ: Άγριος πόλεμος για τρίγωνο Γεωργιάδη-Κυρανάκη-Μπογδάνου: Τι ετοιμάζουν, βγαίνουν εκτός γραμμής

Πώς συνδέονται Γεωργιάδης, Κυρανάκης και Μπογδάνος;

Ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις Κυρανάκη για τα ρατσιστικά «μπάρμπεκιου» απέναντι από καμπς προσφύγων. Από τη μία πλευρά βρίσκεται το τρίγωνο Κυρανάκη – Γεωργιάδη – Μπογδάνου κι από την άλλη το δίπολο Μπακογιάννη – Κουμουτσάκου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει… απλά τον διαιτητή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στήριξε τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, επισημαίνοντας το δικαίωμα των στελεχών της ΝΔ να έχουν τις απόψεις τους.

«Είναι ένας νέος συνάδελφος που εξελέγη με μεγάλη άνεση στην περιφέρειά του, στην πρώτη υποψηφιότητά του και έχει δώσει μάχες για να είμαστε σήμερα εδώ», υπενθύμισε με νόημα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση Γεωργιάδη έγινε μετά το τηλεφώνημα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, με το οποίο φέρεται να του μετέφερε την «δυσφορία» του Μαξίμου για το ντροπιαστικό μανιφέστο του βουλευτή υπέρ των «εθνικοπατριωτών» με τα χοιρινά στον προσφυγικό καταυλισμό στα Διαβατά.

Ήταν ωστόσο ένα τηλεφώνημα που φρόντισε να διαρρεύσει χθες το Μαξίμου, χωρίς όμως να ακολουθήσει καμία πειθαρχική κίνηση κατά του βουλευτή.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν δίστασε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Κουμουτσάκου- που αποδοκίμασαν τις δηλώσεις Κυρανάκη για το προσφυγικό- λέγοντας πως ο καθένας έχει τις απόψεις του, σε ένα κοινό- βέβαια- πλαίσιο υπό τον αρχηγό.

Υπενθυμίζεται πως η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως «κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν. […] Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει ότι η έλλειψη ανθρωπιάς και στήριξης του αδυνάμου μπορεί να είναι πολιτική θέση».

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε πως «Προσυπογράφω, συμφωνώ και τονίζω τη θέση της κ. Μπακογιάννη.

Αυτή είναι η θέση μου ως αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Κι επειδή οι γραφικότητες πρέπει κάποτε να τελειώνουν. Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπίρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική».

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα προς το εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, συμπληρώνοντας πως «μολονότι η ΝΔ κυριαρχεί σε σχέση με την αριστερά, σε επίπεδο ιδεών, στελεχών και διαχείρισης, πάσχουμε από ένα έλλειμμα αλληλεγγύης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, απαντώντας στην τοποθέτηση του Χρήστου Γιαννούλη για τα μπάρμπεκιου δίπλα σε προσφυγικές δομές, είχε πει: «Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του.

Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έσπευσε να κάνει post στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τη δήλωση Γεωργιάδη, επικροτώντας έτσι την άποψη του υπουργού Ανάπτυξης, αλλά και την δήλωση-θέση- του Κυρανάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.