Γκαγκάκη: Γιατί πραγματικά παραιτήθηκε από Δήμο Αθηναίων. Αιχμηρή επιστολή, παρασκήνιο

Γιατί πραγματικά παραιτήθηκε από Δήμο Αθηναίων η Κατερίνα Γκαγκάκη;

Μετά τα σχόλια χλευασμού της Κατερίνας Γκαγκάκη σχετικά με τον φοιτητή που «εκτονώθηκε» στην πλάτη συμφοιτήτριάς του που διάβαζε στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων.

Τι κι αν ζήτησαν συγγνώμη; Έφτασε η υπόθεση στο ΕΣΡ και στην ΕΣΗΑ. Η Κατερίνα Γκαγκάκη υπέβαλλε την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και έγινε δεκτή.

Ο Δήμος Αθηναίων σε δελτίου τύπου ανακοίνωσε:

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας.

Το σωματείο «Το Μωβ» έστειλε σχετική επιστολή μετα το ΕΣΡ και στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάνννη ζητώντας να απομακρύνει από τη θέση της προέδρου της Τεχνόπολης την Κατερίνα Γκαγκάκη-συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Λιάγκα.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι εισηγήσεις στον Δήμαρχο Αθηναίων για άμεση αποπομπή.
Διαβάστε αναλυτικά:
Αθήνα, 10-11-19

Κύριε Μπακογιάννη,
Η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Γκαγκάκη που εκλέχθηκε με τον συνδυασμό σας, έχει τοποθετηθεί πρόεδρος του Δ.Σ. της «Τεχνόπολης» η οποία παίζει καίριο ρόλο στην παραγωγή πολιτισμού από το Δήμο Αθηναίων.

Στις 7/11/2019 στην εκπομπή «Μεσημέρι» με τον Γιώργο Λιάγκα, του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, όπου συμμετέχει η εν λόγω δημοτική σύμβουλος, παρουσίασαν το ρεπορτάζ αναφορικά με την ασέλγεια εις βάρος φοιτήτριας, στη Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ., διακωμωδώντας το γεγονός, δίχως ίχνος σεβασμού στην προσωπικότητα της και συντασσόμενοι εμμέσως πλην σαφώς με τον δράστη, γεγονός που ξεπερνάει κάθε όριο κανιβαλισμού, χυδαιότητας και νομιμοποίησης του σεξισμού.

Προάγει την υποκουλτούρα της ασέλγειας και του βιασμού, αναπαράγοντας όλα εκείνα τα κοινωνικά πρότυπα που οξύνουν την ανισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών. Είναι σοκαριστική συμπεριφορά, κυρίως όταν προέρχεται από γυναίκα. Συμπεριφορές αυτού του είδους προσβάλλουν όλες τις γυναίκες και ως Αθηναίες ανησυχούμε ιδιαίτερα για το τι είδους πολιτισμό προτίθεται να προάγει.

Συνεπώς, απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή της από το αξίωμα ως ακατάλληλη. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε ότι νομιμοποιούμαστε να εκλάβουμε ότι συντάσσεστε με ό,τι προάγει την έμφυλη βία και παράγει αποτελέσματα εις βάρος του συνόλου του γυναικείου πληθυσμού, συνεπώς θα μας βρείτε απέναντι σας. Όλες και όλους.

Αρνούμαστε να συμφιλιωθούμε με την κτηνωδία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΩΒ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.