Sloukas go home: Χυδαία επίθεση Τούρκων σε Σλούκα με τον Κεμάλ να πετάει Έλληνες στη θάλασσα

Γιατί οι Τούρκοι επιτίθενται με χυδαίο τρόπο στον Κώστα Σλούκα;

Με άκρως χυδαίες και εμετικές εικόνες που δείχνουν τον Κεμάλ Ατατούρκ να πετάει Έλληνες στη θάλασσα, συνεχίζουν την επίθεσή τους στον Έλληνα μπασκετμπολίστα Κώστα Σλούκα Τούρκοι οπαδοί.

Διαστάσεις έχει πάρει στην Τουρκία η αντίδραση του Έλληνα μπασκετμπολίστα Κώστα Σλούκα, σε ματς της Φενέρμπαχτσε με την Μπεσίκτας, όταν οι συμπαίκτες του κράτησαν πανό με το οποίο τίμησαν την μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ.

Συγκεκριμένα, για την 81η επέτειο από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ οι παίκτες της Φενέρμπατσε, κατά την είσοδό τους στο γήπεδο για τον αγώνα με την Μπεσίκτας, κράτησαν σχετικό πανό, το οποίο έγραφε «θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό».

Ωστόσο, ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μοναδικός που δεν άγγιξε το πανό, με τους φίλους της Φενέρ και όχι μόνο να «ξεσηκώνονται» και να επιτίθενται στον Έλληνα διεθνή, κάτω από την σχετική ανάρτηση της ομάδας στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν και εκείνοι έγραψαν ότι είναι δικαίωμά του να μην το κρατήσει και πως δεν έχει προκαλέσει ποτέ με τη συμπεριφορά του, όσο είναι στην τούρκικη ομάδα.

Ωστόσο, η επίθεση από μία μερίδα Τούρκων συνεχίστηκε και συνδυάστηκε μάλιστα με την… Μικρασιατική καταστροφή.

Αρκετοί ήταν αυτοί που πόσταραν εμετικές εικόνες με τον Κώστα Σλούκα και δίπλα τον Κεμάλ να πετά τους Έλληνες στη θάλασσα.

Δείτε τις επίμαχες εικόνες:

Η διευκρίνηση του Κώστα Σλούκα:

Μετά τον σάλο πάντως που προκλήθηκε στην Τουρκία ο Σλούκας προέβη σε διευκρινιστική δήλωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Φενέρ.

«Σέβομαι απόλυτα τη χώρα και την ομάδα. Βρίσκομαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα.

Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα. Τη γνωρίζω. Πάντα τη σέβομαι.

Ναι, είμαι Έλληνας πολίτης, αλλά βρίσκομαι εδώ τα τελευταία πέντε χρόνια για τη Φενέρμπαχτσε, που είναι εκπρόσωπος της Τουρκίας», δήλωσε ο Κώστας Σλούκας.

Ερντέν κατά Κώστα Σλούκα:

Ο Τούρκος σέντερ Σεμίχ Ερντέν σχολίασε καυστικά το γεγονός, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Έλληνα άσου της Φενέρμπαχτσε μέσω twitter.

«Σλούκα, δεν θα τρως ψωμί σε αυτή τη χώρα χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας! Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονο μας, τον οποίο σέβονται σε όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά, βάζοντας και το σχετικό βίντεο, όπου φαίνεται πως ο Σλούκας δεν πιάνει το πανό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.