Κυριακή 3/11 ανοιχτά σούπερ μάρκετ, καταστήματα: Ποια θα ανοίξουν, με τι ωράριο

Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 3/11; Ποιο το ωράριο των σουπερμάρκετ;

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου τα καταστήματα στη χώρα.

Ώρες λειτουργίας σούπερ μάρκετ Κυριακή 3/11

Ανοιχτά μαγαζιά: Ανοικτά εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν την Κυριακή 3/11 στο πλαίσιο των φθινοπωρινών εκπτώσεων. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11 το πρωί.

Ανοικτά Κυριακή 3/11/2019

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.

Άλλοι εμπορικοί σύλλογοι αναφέρουν πως κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Τα καταστήματα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Ποια σούπερ μάρκετ ανοιχτά την Κυριακή 3/11

Ανοιχτά από τις 11 θα είναι την Κυριακή 3/11 τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλοπουλος, My Market, Lidl, Μασούτης, Κρητικός και Ελομας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης.

Οδηγίες του εμπορικού συλλόγου για τα ανοιχτά καταστήματα

Τι πρέπει να προσέξουν τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν την Κυριακή
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς», έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων όπως έχει γνωστοποιήσει.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι η «Black Friday» θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου ενώ η «Cyber Monday» στις 2 Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ όλο τον χρόνο.