Νίκος Μέντζος: Αυτή σκότωσε και έκαψε τον δάσκαλο στο Αγρίνιο. Αποκαλύψεις 8,5 χρόνια μετά

Ποιος σκότωσε και έκαψε τον άτυχο Νίκο Μέντζο στο Αγρίνιο;

Οκτώμισι χρόνια μετά το ολοκαύτωμα του Νίκου Μέντζου 46 χρόνων, συγγενικό του πρόσωπο θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μεσολογγίου.

Η κατηγορία που την βαραίνει είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η δίκη έχει οριστεί για τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Τι είχε συμβεί;

Ήταν Μεγάλη Πέμπτη του 2011, γύρω στις 11 το πρωί όταν πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε την περιοχή Ρουπακιά Αγρινίου. Ένα αυτοκίνητο είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός σε ένα χωράφι.

Όταν έσβησε η φωτιά, αποκαλύφθηκε ότι στη θέση του οδηγού βρισκόταν κυριολεκτικά αποτεφρωμένος ο εκπαιδευτικός και πατέρας ενός παιδιού, Νίκος Μέντζος.

Το μόνο που εντοπίστηκε ήταν μερικοί ιστοί από το σώμα του, αφού μέχρι και τα οστά του είχαν λιώσει από την πύρινη κόλαση. Η αστυνομία μίλησε αρχικά για αυτοκτονία ή ατύχημα, αλλά στην συνέχεια προέκυψε ότι ο θάνατος του είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας αφού ο άτυχος Νίκος Μέντζος ήταν δεμένος με συρματόσχοινο στο κάθισμά του.

Από την πρώτη στιγμή, τα συγγενικά πρόσωπα του Νίκου Μέντζου επέμεναν πως ήταν έγκλημα που οργανώθηκε άριστα, με αποτέλεσμα οι δράστες να μην αφήσουν ίχνη.

Αρχικά, εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για την άσκηση της δίωξης. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου όμως τάχθηκε υπέρ του εισαγγελέα, στέλνοντας το συγγενικό πρόσωπο του άτυχου δάσκαλου στο σκαμνί. Νωρίτερα, είχε απαλλαχτεί η φίλη του δάσκαλου, με την οποία το θύμα φέρεται να διατηρούσε ιδιαίτερες σχέσεις όπως και ο αδελφός της, αφού δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους.

Το πρόσωπο που κατηγορείται για τη δολοφονία του είχε μιλήσει στο «Τούνελ» και στην Αγγελική Νικολούλη χωρίς όμως να επιθυμεί τη δημοσιότητα. Με εξώδικα σε όλα τα ΜΜΕ είχε απαγορέψει οποιαδήποτε αναφορά στα προσωπικά της στοιχεία.

Το «Τούνελ» μέσα από την έρευνα του για την υπόθεση, γνώριζε τις εξελίξεις εδώ και αρκετό καιρό. Περίμενε όμως τον προσδιορισμό της δίκης, καθώς μόνο η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να κρίνει εάν η κατηγορούμενη είναι αθώα ή ένοχη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.