Πολυτεχνείο 2019: Χημικά στα Εξάρχεια, συλλήψεις αδιακρίτως, επεισόδια, άγριο τρολ Τσίπρα [φωτο, video]

Τι συνέβη στα Εξάρχεια το βράδυ της 17 Νοέμβρη γύρω από το Πολυτεχνείο και γιατί τρόλαραν τον Τσίπρα;

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και βίας, κυνηγώντας ομάδες νεαρών, οι οποίοι σκορπίστηκαν στους δρόμους των Εξαρχείων τη μέρα του Πολυτεχνείου.

Επιχείρηση στην πλατεία των Εξαρχείων πραγματοποίησαν τα ΜΑΤ λίγο πριν της 21:00 της Κυριακής.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και βίας, κυνηγώντας ομάδες νεαρών, οι οποίοι σκορπίστηκαν στους δρόμους των Εξαρχείων.

Άλλοι, προσπαθώντας να αποφύγουν τα δακρυγόνα, μπήκαν σε ανοιχτά μαγαζιά της περιοχής, ωστόσο οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και εκεί.

Μάλιστα προχώρησαν σε προσαγωγές, αδιακρίτως, χωρίς δηλαδή να ελέγχουν ποιον προσαγάγουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την επιχείρηση στην πλατεία Εξαρχείων έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο, η ΕΛ.ΑΣ. παραμένει σε επιφυλακή στα Εξάρχεια και πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις σε έναν κλεφτοπόλεμο με τους αντιεξουσιαστές με χημικά, πέτρες και προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει 16 προσαγωγές στην πλατεία Εξαρχείων και τους γύρω δρόμους. Αμέσως μετά την πορεία αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να πάνε στα Εξάρχεια και περίπου 200 παράταχθηκαν απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμεις. Φώναξαν κάποια συνθήματα, έριξαν ένα καπνογόνο και αποχώρησαν.

Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με όσα κατέγραψε το drone

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με όσα κατέγραψε το drone της ΕΛ.ΑΣ. σε ταράτσα πολυκατοικίας στα Εξάρχεια.

Μαζική συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και τα Χαυτεία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 46 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό κατευθύνθηκαν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία όπου και διαλύθηκαν. Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην πορεία συμμετείχαν περίπου 20.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, περίπου 8.000 διαδήλωσαν με το μπλοκ του ΠΑΜΕ, στους 1.000 οι διαδηλωτές στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 11.000 στα υπόλοιπα μπλοκ.

Επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποχώρησε όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα. Μάλιστα πηγές της ΝΔ σχολίασαν την απόφασή του να μην πάει μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.

Στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν ακόμα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και άλλα στελέχη του κόμματος.

Τρομάρισμα Τσίπρα στο twitter

«Ο Τσίπρας θα ηγηθεί της πορείας του Πολυτεχνείου: Γελάει και το υπηρετικό προσωπικό στο κότερο» είναι το τιτίβισμα που δίνει τον τόνο – Τα στιγμιότυπα από τις εγκάρδιες συνομιλίες με τον Τραμπ υπενθυμίζουν τον αλα καρτ αντιαμερικανισμό του πρώην πρωθυπουργού.

Σαν ευθεία πρόκληση για ακατάσχετο τρολάρισμα εξέλαβαν οι χρήστες του twitter τις αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το Πολυτεχνείο. Υποθέτοντας, πιθανώς, ότι κανείς δεν θυμάται τους εναγκαλισμούς του με τους ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Αμερική, το… στρέτσινγκ στην Ουάσινγκτον κ.λπ. ο πρώην πρωθυπουργός σάλπισε πανστρατιά για τη συμμετοχή στην επετειακή αντι-αμερικανική διαδήλωση. Και έλαβε τις κατάλληλες απαντήσεις.

Στην αρχική ανάρτησή του στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας έγραφε:

«46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο «Όχι» στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το «Όχι» κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες.

Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί.

Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα.

Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας.

Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.