Praxia Bank: Τι καινούργιο φέρνει που δεν το έχει καμιά άλλη τράπεζα

Στη διαφορετικότητα του τρόπου λειτουργίας της Praxiabank αναφέρθηκε ο εμπορικός διευθυντής της Αλέξανδρος Μάνος.

Στη διαφορετικότητα του τρόπου λειτουργίας της Praxiabank αναφέρθηκε στο Thessaloniki Summit ο εμπορικός διευθυντής της Praxiabank Ελλάδας, Αλέξανδρος Μάνος.

«Δεν έχουμε δίκτυο καταστημάτων.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τα τεχνολογικά βοηθήματα, το σύστημα να ανοίξει κάποιος λογαριασμό στην τράπεζα, χωρίς να την επισκεφτεί ποτέ.

Αυτό σημαίνει να μπορούμε να τον ταυτοποιήσουμε τον πελάτη, με σιγουριά και ασφάλεια, από τον καναπέ του σπιτιού του, από το κινητό του» είπε και πρόσθεσε:

«Η πραγματικότητα είναι ότι το κατάστημα της Praxiabank είναι μέσα στην τσάντα σας, μέσα στην τσέπη σας, είναι στο κινητό σας και βρίσκεται παντού».

«Είμαστε εδώ για να αναγνωρίσουμε όσους τολμούν, οραματίζονται και δημιουργούν, παρά τις αντιξοότητες και για να μεταφέρουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική επιχειρηματικότητα: πως όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας!». Αυτό δήλωσε πρόσφατα η κα Αναστασία Σακελλαρίου, η CEO της Praxia Bank, η οποία βραβεύθηκε τιμητικά στο πλαίσιο των «1ων επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος» για την «Συνολική Προσφορά στον Xρηματοπιστωτικό Tομέα».

Όπως είναι γνωστό η 45χρονη τραπεζίτης ηγείται της Praxia Bank, της πρώτης ελληνικής ψηφιακής τράπεζας.

Στόχος της Praxia είναι να δραστηριοποιηθεί στο κομμάτι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να τις στηρίξει χρηματοδοτώντας τες, προκειμένου να αναπτυχθούν και να αξιοποιήσουν τις νέες ευκαιρίες.

«Δημιουργήσαμε από την αρχή μία τράπεζα για να μπορέσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξελιχθούν. Μία σύγχρονη, ευέλικτη και ανταγωνιστική τράπεζα, με απλά προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και θα της επιτρέπουν να υλοποιήσει τα σχέδιά της» λέει χαρακτηριστικά η κα Σακελλαρίου.

Η Praxia με «σύμμαχο» την τεχνολογία και «όπλο» την ισχυρή διεθνή μετοχική της βάση, φιλοδοξεί να προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ευκολίας και ταχύτητας των συναλλαγών σε επιχειρήσεις.

Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Praxia, «η ιστορία μας ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2017, όταν η Atlas Merchant Capital Fund LP, με ιδρυτές τον Bob Diamond και τον David Schamis, εξαγόρασε την CREDICOM Consumer Finance Τράπεζα Α.Ε., η οποία λειτουργούσε στην ελληνική αγορά από το 2003.

Η φιλοδοξία τους ήταν να επαναπροσδιορίσουν τα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα, δημιουργώντας την πρώτη digital τράπεζα στην Ελλάδα. Η έμπνευση αυτή έγινε πραγματικότητα, όταν τον Απρίλιο του 2018 μετονομαστήκαμε σε Praxia bank. Ένα χρόνο αργότερα, η ομάδα μας μετρά πάνω από 200 ανθρώπους….»

Την αποκάλεσαν «σιδηρά κυρία» των τραπεζών, ειδικά την περίοδο που είχε αναλάβει τα «ηνία» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας -που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών-, ωστόσο διέθετε το κατάλληλο υπόβαθρο καθώς είχε εργασθεί ήδη στην Deutsche Bank, την Citi και την Credit Suisse.

To 2009 γύρισε στην Ελλάδα και κατέλαβε την θέση του συμβούλου του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, απ’ όπου το 2010 αποχώρησε και το 2011 «μεταγράφηκε» στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί προεδρίας Κλέωνα Παπαδόπουλου ως chief risk officer.

Στο T.T. «έχτισε» από την αρχή το τμήμα διαχείρισης κινδύνων που ως τότε λειτουργούσε υποτυπωδώς- της συγκεκριμένης τράπεζας και «πήρε πάνω» της το δύσκολο έργο απορρόφησης της Aspis Bank.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.