Πέθανε η γνωστή τραγουδίστρια Σωτηρία Λεονάρδου: Καίγομαι, καίγομαι… Βιογραφικό [video]

Τα τελευταία χρόνια η Σωτηρία Λεονάρδου πάλευε με σπάνια ασθένεια η οποία την είχε καθηλώσει στο κρεβάτι. Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε.

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια και ηθοποιός Σωτηρία Λεονάρδου.

Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα της Σωτηρίας Λεονάρδου υπήρξε η συμμετοχή της στην εμβληματική ταινία του Κώστα Φέρη «Ρεμπέτικο» στην οποία και ερμήνευσε συγκλονιστικά το τραγούδι σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Νίκου Γκάτσου Καίγομαι – Καίγομαι.

Δείτε τη Σωτηρία Λεονάρδου να ερμηνεύει το Καίγομαι Καίγομαι:

Παράλληλα η Σωτηρία Λεονάρδου συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Η Σωτηρία Λεονάρδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό. Είχε βραβευθεί το 1984 με το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το «Ρεμπέτικο».

Σωτηρία Λεονάρδου Βιογραφικό

Η Σωτηρία Λεονάρδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες. Υπήρξε μαθήτρια του Γιέρζυ Γκροτόφσκι στη Νότιο Ιταλία, παρακολούθησε σεμινάριο ινδικού θεάτρου Κατάκαλι στην Ινδία και «αφρικάνικη τελετουργική μαγεία στο θέατρο» στη Νότιο Αφρική όπου έζησε 4 χρόνια.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης συμμετείχε στις κασέτες του Νικόλα Άσιμου (Παράνομη κασέτα Νο.000008 και Το φανάρι του Διογένη).

Η Σωτηρία Λεονάρδου έγινε γνωστή αρχικά από τη συμμετοχή της στην ταινία Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη, στην οποία πρωταγωνίστησε αλλά και συμμετείχε στη συγγραφή του σεναρίου.

Έπαιξε επίσης στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη Ακροπόλ ενώ είναι σεναριογράφος του An African Tale και ιδρύτρια της θεατρικής σκηνής Cyber Scene.

Τα τελευταία χρόνια η Η Σωτηρία Λεονάρδου πάλευε με σπάνια ασθένεια η οποία την είχε καθηλώσει στο κρεβάτι. Έφυγε από τη ζωή στις 9 Νοεμβρίου 2019.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.