Νέα δημοσκόπηση κόλαφος: Πόσο έπεσε η ΝΔ, ποια είναι η διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ

Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση;

Στάση αναμονής και σε γενικές γραμμές σταθερές θέσεις της κοινής γνώμης σε σχέση με τις εκλογές του Ιουλίου καταγράφει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύουμε σήμερα

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, η μεν Ν.Δ. μετά την περίοδο χάριτος έρχεται αντιμέτωπη με την πολιτική της, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να έχει βρει βηματισμό μετά την εκλογική ήττα. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλές πτήσεις και για τα δύο κόμματα, με τη μεταξύ τους διαφορά να παραμένει η ίδια.

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. καταγράφεται στο 30,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20,6%, το ΚΚΕ στην τρίτη θέση με 5,1, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο 4,8 χωρίς δυναμική. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση και επανεμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 2,9%.

Οι βασικές εκλογικές δεξαμενες του ΣΥΡΙΖΑ είναι το 48% όσων δηλώνουν “Αριστεροί” και το 46% όσων δηλώνουν “Κεντροαριστεροί”. Οι δεξαμενές της Ν.Δ. είναι το 67% των “Δεξιών” και το 67% των “Κεντροδεξιών”. Οι “Κεντρώοι” εμφανίζονται μοιρασμένοι, 19% στον ΣΥΡΙΖΑ και 22% στην Ν.Δ.

Ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό:

Στο μεταναστευτικό, που είναι και το ζήτημα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (64%) τάσσεται υπέρ της επιδίωξης συμφωνίας με την Ε.Ε. ώστε οι πρόσφυγες / μετανάστες να κατανεμηθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μειοψηφική (26%) εμφανίζεται η θέση η Ελλάδα να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να μην μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Πολύ μικρό (6%) το ποσοστό όσων επιλέγουν η Ελλάδα να ενσωματώσει όσους πρόσφυγες / μετανάστες μπορεί στην ελληνική κοινωνία.

Η πρώτη επιλογή των κλειστών συνόρων υποστηρίζεται από το 49% όσων αυτοπροσδιορίζονται ως “Δεξιοί”, ενώ η επιλογή της Ε.Ε. υποστηρίζεται από το 80% όσων δηλώνουν “Αριστεροί” και από το 85% όσων δηλώνουν “Κεντροαριστεροί”. Στις ηλικιακές ομάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος στην ομάδα 17 – 34 ετών και η Ν.Δ. στους 65+.

Διαφωνία για Πρέσπες:

Η κοινή γνώμη δεν έχει πειστεί, σύμφωνα με την έρευνα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς το 65% των ερωτηθέντων εμφανίζονται αρνητικοί και το 27% θετικοί. Όσοι δηλώνουν “Αριστεροί” και “Κεντροαριστεροί” τάσσονται πλειοψηφικά υπέρ, ενώ στην αυτοτοποθέτηση “Δεξιός” και “Κεντροδεξιός” η διαφωνία είναι κυρίαρχη. Γεωγραφικά, οι διαφωνούντες είναι κατά τι περισσότεροι σε Μακεδονία και Θράκη σε σχέση με τις άλλες περιοχές της χώρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.