Νίκος Μέντζος: “Δεν τον σκότωσε απλά, τον έκαψε…” Η δολοφόνος σύζυγος και η εξωσυζυγική σχέση

Τι ακούστηκε στο δικαστήριο για την δολοφονία του Νίκου Μέντζου;

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου ξεκίνησε σήμερα (2/12/2019) η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Νίκου Μέντζου, οκτώ χρόνια μετά τον φρικτό θάνατό του – Συγκλόνισε η κατάθεση του αδελφού του

Στο εδώλιο η σύζυγος του δασκάλου από το Αγρίνιο, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η γυναίκα του θύματος που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, έφτασε στις 08:30 το πρωί στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τον γιο της, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του.

Η κατάθεση του αδελφού:

Το δικαστήριο ξεκίνησε με την εξέταση του αδερφού του Νίκου Μέντζου, ενώ το κλίμα μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν ιδιαίτερα βαρύ γιατί από τη μία πλευρά υπάρχει η σύζυγος του θύματος από την άλλη τα πέντε αδέρφια του.

Ο αδερφός του δασκάλου είπε πως η κατηγορούμενη δε σκότωσε απλά το θύμα, αλλά «το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει».

Περιέγραψε τον Νίκο Μέντζο ως έναν πολύ ανοιχτό και αγαπητό άνθρωπο, ο οποίος έκανε εύκολα παρέες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας του άρχισαν να αλλάζουν σταδιακά από τη στιγμή που παντρεύτηκε τη συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία χαρακτήρισε «αυστηρή», «σκληρή», «ασφυκτική» μέσα στον γάμο, που έκανε κουμάντο σε όλα.

Η σύζυγος του Νίκου Μέντζου φέρεται να είχε το ταμείο του σπιτιού και να διαχειριζόταν τα χρήματα που κέρδιζε το ζευγάρι. Ο δάσκαλος είχε και δεύτερη δουλειά από το μεσημέρι και μετά, καθώς εργαζόταν στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της κατηγορουμένης, απ΄όπου έπαιρνε έναν δεύτερο καλό μισθό.

Ο αδερφός του τον περιέγραψε ως έναν άνδρα «εγκλωβισμένο πίσω από έναν πάγκο, πιεσμένο συνέχεια».

Η εξωσυζυγική σχέση του Νίκου Μέντζου:

Όπως είπε ο αδερφός του, έναν χρόνο πριν τον θάνατό του άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά του. Χαρακτήρισε την κατηγορούμενη ως μία γυναίκα πληγωμένη, που είχε κυριευτεί από εκδίκηση, καθώς είχε μάθει για την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. «Προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της».

Όπως είπε στην κατάθεσή του ο αδερφός του Νίκου Μέντζου, μετά το άνοιγμα των λογαριασμών του βρέθηκαν 100.000 ευρώ. «Μάζευε κερδισμένα λαχεία για να δικαιολογήσει κάποια χρηματικά ποσά. Ήθελε να αγοράσει ακίνητα. Το 2011 μου είχε δανείσει 10.000 ευρώ».

Τέλος, τόνισε πως η κατηγορούμενη κάλεσε το θύμα και μίλησαν 82 δευτερόλεπτα: «αμέσως μετά ο αδερφός μου καλεί τη χρηματιστηριακή και ρευστοποιεί τις μετοχές. Τον σκότωσε, γιατί πληγώθηκε. Έχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα».

Τι αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα:

Σύμφωνα με αυτό, η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει, γιατί είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση κι εκείνη το γνώριζε. Δε διαφαινόταν η βούλησή του να τη διακόψει και με τις οικονομικές παροχές προς το τρίτο πρόσωπο, επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Επίσης, η σύζυγος φέρεται να ενήργησε από κοινού με άγνωστο δράστη, ακινητοποίησε τον σύζυγό της στη θέση του οδηγού, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά.

Για την υπόθεση υπάρχει και αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είπε ότι όταν είδε τη φωτιά, πλησίασε και είδε την παρουσία μίας γυναίκας, η οποία ήταν ήρεμη, περιφερόταν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το φλεγόμενο όχημα και όταν έφτασε η Πυροσβεστική επιδόθηκε σε κλάματα και κραυγές. Άλλαξε εντελώς η συμπεριφορά της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.