Η άγνωστη ζωή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου: Ζώα, «Αρειανάρα», σύζυγος, παιδιά, ύποπτο δικαστήριο

Ποια η άγνωστη ζωή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου;

Από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφασή του για το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλοι άρχισαν να ψάχνουν ένα όνομα: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας και -εκτός πια συγκλονιστικού απροόπτου- η πρώτη γυναίκα «ένοικος» του Προεδρικού Μεγάρου.

Δικαστής με μακρά πορεία που την έφερε έως την προεδρία του ΣτΕ, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατάγεται από την Ξάνθη, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, είναι οπαδός του Άρη, έχει μια κόρη τη Νιόβη και, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της, ήταν (μέχρι την ανακοίνωση Μητσοτάκη τουλάχιστον) ιδιαίτερα ενεργή στα social media.

Στη σελίδα της στο Facebook, η οποία πάντως είναι για τα… μάτια μόνο των φίλων της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανεβάζει εικόνες από τα ταξίδια της, από τις διακοπές της με τον σύντροφό της, με την κόρη της Νιόβη, από τις γάτες που υπεραγαπάει και από την αγαπημένη της Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, πριν η ζωή και η καριέρα την οδηγήσουν στην Αθήνα.

Απ’ όσα μπορεί να δει κανείς στη σελίδα της στο Facebook, πάντως, ένα είναι δεδομένο: λατρεύει τη Θεσσαλονίκη κι έχει cover photo τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και τις γάτες, αφού στη φωτογραφία profil είναι εμφανής μια καρφίτσα στο πέτο της σε σχήμα γάτας.

Όσοι γνωρίζουν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου «αποκαλύπτουν» πως είναι φίλαθλος του Άρη, αγαπάει τα ζώα και ιδίως τις γάτες, λατρεύει τα ταξίδια και δεν διστάζει να ανεβάζει φωτογραφίες της από τις καλοκαιρινές της διακοπές, από ανέμελες στιγμές με φίλους ή τον, επίσης νομικό σύντροφό της, Παύλο Κοτσώνη.

Οι φωτογραφίες από τα παιδικά της χρόνια, από το σχολείο, φωτογραφίες με την ίδια, την κόρη της, τη μητέρα της και τη γιαγιά της ή φωτογραφία με τον πατέρα της όταν τον Οκτώβριο του 2018, η τότε κυβέρνηση την είχε προτείνει για τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο πατέρας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Νίκος, ήταν επίσης δικαστικός και ως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν ανάμεσα στους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Κοσκωτά. Λέγεται, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, πως ήταν εκείνος που καταψήφισε την καταδίκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συνδέεται με φιλία 30 και πλέον ετών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Μανιτάκη, ενώ είχε δακρύσει τον Δεκέμβριο του 2018 όταν κατά την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας», είχε αναφερθεί στον Σταύρο Τσακυράκη, στον οποίο αφιέρωσε το βιβλίο το Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη φωνή της να «σπάει» από τη συγκίνηση.

Δείτε το απόσπασμα στο 0:45 του video

Διαβάστε ποιος είναι πραγματικά ο τωρινός σύντροφος εκτός γάμου της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Παύλος Κοτσώνης και πώς άλλαξε την εμφάνιση της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για να δεξιωθεί τον πρίγκιπα Κάρολο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.