Προσοχή! Αλλάζουν όλα στους φορτιστές των κινητών. Δείτε τι θα συμβεί

Τι θα συμβεί στους φορτιστές των κινητών;

Πονοκέφαλο στην Apple προκαλεί η συζήτηση που έχει αρχίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τους φορτιστές των κινητών τηλεφώνων.

Αν τελικά ισχύσουν και ψηφιστούν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί τότε η εταιρεία θα υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.

Όπως μεταδίδει το yahoo.com η συζήτηση για τους φορτιστές έχει αρχίσει εδώ και πέντε χρόνια, με τους ευρωβουλευτές αρχικά να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να κινηθούν εθελοντικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Ειδικότερα, ευρωβουλευτές ζητούν την δεσμευτική καθιέρωση ενός τύπου βύσματος/καλωδίου με το οποίο θα φορτίζονται όλες οι φορητές συσκευές, όπως τα smartphones, τα tablets, τα e-book readers και άλλες τέτοιες συσκευές.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να μειωθεί ο όγκος των ηλεκτρονικών «σκουπιδιών» από φορτιστές με βύσματα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από συγκεκριμένες εταιρείες.

Ο συνολικός όγκος αυτών των «σκουπιδιών υψηλής τεχνολογίας» ανέρχεται σε 51.000 τόνους ετησίως.

«Είναι εξαιρετικά καταστροφικά για το περιβάλλον», σημειώνει ο ευρωβουλευτής Αλεξ Αγκιους Σαλίμπα από τη Μάλτα.

Και προσθέτει: «Ο κοινός φορτιστής θα πρέπει να εφαρμόζει σε όλα τα μοντέλα φορητών ηλεκτρονικών συσκευών: κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, ηλεκτρονικά βιβλία και οτιδήποτε άλλο».

Η δημιουργία ενός ενιαίου φορτιστή δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί επειδή η Apple επιμένει ότι οι πιο λεπτές συσκευές της δεν μπορούν να φιλοξενήσουν την τεχνολογία του USB-C, τονίζοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας μετατροπής θα υπερέβαινε τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.