Έτοιμος για Πρόωρες Εκλογές ο Μητσοτάκης: Πότε στήνει κάλπες. Οι εξελίξεις οδηγούν σε αποφάσεις

Πότε στήνει κάλπες για Πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης;

Μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου στις αρχές Φεβρουαρίου, το Μαξίμου βάζει μπροστά το σχέδιο για διπλές πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας kontranews ο στρατηγικός σχεδιασμός προβλέπει μια σειρά πρωτοβουλιών που κινούνται στην κατεύθυνση της δημιουργίας κλίματος που θα επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τη διπλή εκλογική αναμέτρηση.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η δρομολογούμενη μικρή αύξηση σε ένα εκατομμύριο συντάξεις, τα αναδρομικά για το διάστημα δέκα μηνών αλλά και η εξαγγελία μιας σειράς εμβληματικών έργων όπως η εκτροπή του Αχελώου που αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη μετά από σύσκεψη αρμόδιων υπουργών που θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου.

Με την προσφυγή σε εκλογές τον Οκτώβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει αφενός να κάψει την απλή αναλογική και αφετέρου να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι μέχρι τον Οκτώβριο δεν θα μπορέσει να αναπτύξει δυναμική πλειοψηφικού ρεύματος η νέα προοδευτική παράταξη που θα προκύψει από τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Μαΐου.

Ταυτόχρονα η πολιτική λήξης όλων των φιλολαϊκών μέτρων την περίοδο που μεσολαβεί περιορίζει τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος. Η κυβέρνηση επείγεται να στήσει κάλπες και για ένα ακόμα σοβαρό λόγο, εκτιμά ότι με την πάροδο του χρόνου η διαχείριση του προσφυγικού θα είναι προβληματική με αποτέλεσμα να προκαλέσει κραδασμούς στη Νέα Δημοκρατία.

Ήδη οι αντιδράσεις προέρχονται από δημάρχους και περιφερειάρχες οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας ενώ στις κινητοποιήσεις πρωτοστατούν πολίτες που προέρχονται από το χώρο της Δεξιάς.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο Μαξίμου τρέμουν το ενδεχόμενο να προκύψει μέσα από την κρίση στη διαχείριση του προσφυγικού ένα ακροδεξιό κόμμα.

Γι’ αυτό επιδιώκουν με τις διπλές εκλογές τον Οκτώβριο να καθαρίσουν το πολιτικό τοπίο εξασφαλίζοντας μια νέα τετραετία. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι μέσα από τις διπλές πρόωρες εκλογές θα υπονομεύσουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Βέβαια το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον Οκτώβριο δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση έναν εκλογικό περίπατο της Νέας Δημοκρατίας. Γι αυτό υπάρχουν και εισηγήσεις για επίσπευση της προσφυγής σε εκλογές.

Στην περίπτωση κατά την οποία η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας προκαλέσει κραδασμούς στη Νέα Δημοκρατία τότε δεν αποκλείεται να στηθούν κάλπες ακόμα και στις αρχές Μαΐου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.