Βορίδης: Σάλος με την απόφαση κοπή βασιλόπιτας αξίας 12.000€ στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Παρασκήνιο

Τι ισχύει πραγματικά για την κοπή βασιλόπιτας αξίας 12.000€ που ανακοίνωσε ο Βορίδης;

Γαλαντόμο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενέκρινε δαπάνη 12.000 ευρώ για την κοπή βασιλόπιτας.

Εκδήλωση σε γνωστό ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας πραγματοποιεί αύριο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με προσκεκλημένους προσωπικό του ΥΠΑΑΤ και στελέχη της πολιτικής ηγεσίας.

Μέχρι εδώ, όλα καλά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση αλλά και μεγάλες αντιδράσεις στα social media είναι τα έξοδα της εκδήλωσης που φθάνουν τις 12.000 ευρώ ξεπερνώντας κατά πολύ εκείνες των προηγούμενων ετών.

Η «χρυσή βασιλόπιτα» έγινε αντικείμενο σχολιασμού και από την πρώην υφυπουργού και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η ανάρτηση της κ. Τελιγιορίδου προκάλεσε την αντίδραση του ΥΠΑΑΤ. «Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν πηγές του υπουργείου καταλογίζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων, ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του, για να κάνει μικροπολιτική».

Κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν πως οι προσκεκλημένοι (εργαζόμενοι) της εκδήλωσης είναι εκατοντάδες, γεγονός που δικαιολογεί τη δαπάνη.

«Όποιος θέλει να κάνει φιέστες για την προσωπική του προβολή να τις κάνει με δικά του έξοδα και όχι με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Τα χρήματα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό και οφείλουμε όλοι να τα σεβόμαστε. Από κάτι τέτοια “μεγαλοστελέχη” σαν της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και τις πρακτικές τους χρεοκόπησε η χώρα και οδηγήθηκε στα μνημόνια», απαντά με νέα ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB, η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Ανακαλεί ο Βορίδης:

Σε αντιπαράθεση με τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης για την περιβόητη κοπή της βασιλόπιτας στο υπουργείο, η δαπάνη της οποίας κοστολογήθηκε στις 12.000€.

Η εκδήλωση που γίνεται για τους εργαζόμενους του υπουργείου και τις οικογένειές τους, στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, η οποία συνεχίστηκε και την Τρίτη στο Open TV.

Ο Μάκης Βορίδης, αφού εξήγησε ότι «υπάρχει ο κωδικός για αυτή τη δαπάνη, δεν το εκπόνησα εγώ» ύστερα κι από παραίνεση του Κώστα Ζαχαριάδη, αποκάλυψε ότι «Ανακαλώ την απόφαση για την εκδήλωση που επίκειται (σ.σ.: για σήμερα το απόγευμα), θα βγάλω ανακλητική απόφαση, θα πάω στο γραφείο μου και θα την υπογράψω».

Πρόσθεσε δε ότι «εγώ λοιπόν θα κάνω το εξής: Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι.

Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.