Κορωνοϊός: Πόσα πραγματικά τα κρούσματα στην Ελλάδα. Οι παγίδες σε Μποκόνι, Κολλέγιο, Λονδίνο

Πόσα είναι τα πιθανολογούμενα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και γιατί δεν τα έχουν ανακοινώσει ακόμα;

Πώς παγιδεύτηκαν ευκατάστατοι Έλληνες με κορωνοϊό στο Μποκόνι του Μιλάνου, στο Λονδίνο και στο Κολλέγιο της Αθήνας;

Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με τον Βασίλη Κικίλια να ανακοινώνει τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 6 ή ακόμη και 10, αλλά για λόγους που σχετίζονται με τον κίνδυνο πανικού δεν έχουν ακόμη αναφερθεί.

Τα 3 επίσημα κρούσματα αφορούν δύο κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα.

Το δεύτερο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε, αφορά το παιδί της 38χρονης που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Το σχολείο του παιδιού στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες. Να σημειωθεί ότι δεν ειχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.

Το παιδί της 38χρονης δεν παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματά του στο σχολείο τη Δευτέρα, ωστόσο την Τρίτη συμμετείχε σε σχολική εκδρομή. Την Τετάρτη δεν πήγε, ενώ σήμερα το σχολείο παρέμεινε κλειστό για προληπτικούς λόγους.

Το τρίτο κρούσμα αφορά 40χρονη Ελληνίδα, υπάλληλο της Τρ. Πειραιώς, η οποία διαγνώστηκε με κορωναϊό και η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και νοσηλεύεται στον Αττικόν. Η γυναίκα επισκέφθηκε πρώτα το Σωτηρία, μετά ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Οι αρχές θα ιχνηλατίσουν τις επαφές της, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά περαιτέρω στοιχεία για την ταυτότητά της. Εντύπωση προκαλεί οτι η 40χρονη δεχόταν αγκαλιές και φιλιά ενώ είχε τον κορωνοϊό τη Δευτέρα λόγω των γενεθλιων της.

Σε εκδρομή μαζί με περίπου εκατό συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών στο Λονδίνο βρίσκεται η κόρη της 40χρονης τραπεζικού. Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, επέστρεψε και τώρα παίρνει μέρος στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κοπέλα θα ελεγχθεί στο Λονδίνο και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασισθεί αν θα επιστρέψουν ή όχι από τη βρετανική πρωτεύουσα.

Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα (28/2) το Κολλέγιο Αθηνών με απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας, μετά τη διάγνωση μητέρας μαθητών του σχολείου ως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πάντως, και άλλοι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών είχαν ταξιδεύσει με τους γονείς τους στο Μιλάνο καθώς το πανεπιστήμιο Μποκόνι είχε open day.

Σημειώνεται ότι το Κολλέγιο κατά πάσα πιθανότητα γι’ αυτό το λόγο ήδη από την Τρίτη (25/2) είχε στείλει μήνυμα προς όλους τους γονείς με οδηγίες πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Στο νοσοκομείο Αττικόν, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊο πήρε οδηγίες να μεταβεί το απόγευμα ασθενής.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για φίλη της 40χρονης που έχει διαγνωσθεί ως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και πρώτο στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ταξιδεύσει με την 40χρονη στην Ιταλία και σύμφωνα με πληροφορίες την συνόδευε το πρωί στο νοσοκομείο μαζί με τον σύζυγο της 40χρονης και ένα ακόμη άτομο.

Ελέγχθηκαν και οι τέσσερις. Θετικό βγήκε το δείγμα της 40χρονης και αρνητικά τα άλλα τρία.

Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους και για μεγαλύτερη ασφάλεια συνεστήθη από τον ΕΟΔΥ στην συνταξιδιώτισσα της γυναίκας να μεταβεί στο Αττικόν για περαιτέρω έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι προχθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκε πως η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Υπάλληλος της Τρ. Πειραιώς διαγνώστηκε με κορωνοϊό

H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα (27/2) από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.
Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

-απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
-εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
-εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
-εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.