Αξιολόγηση τέλος, τώρα ανασχηματισμός: Ποιους Υπουργούς έχει στη μαύρη λίστα ο Κυριάκος. Ονόματα

Ποιους υπουργούς ετοιμάζεται να αλλάξει ο Μητσοτάκης στον ανασχηματισμό;

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ε­κτιμάται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της αξιολόγησης των υπουργών και αμέσως μετά θα ανοίξει ο δρόμος για τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρ­νησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Παρόν”, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, γίνεται λόγος για επιτάχυνση των διαδικασιών, τονίζοντας ότι αντί για τον Μάιο ο Μητσοτάκης θα προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές πριν από το Πάσχα (19 Απριλίου), ενδεχομένως και μέσα στον Μάρτιο.

Αν και από την διαδικασία της αξιολόγησης δεν προέκυψαν σαφή συμπεράσματα, πληροφορίες από τις ίδιες πηγές λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να γεμίζει τη «μαύρη λίστα» με τους υπουργούς / υφυπουργούς που θα… πάρουν την άγουσα.

Χ. Θεοχάρης στο Τουρισμού και Μ. Βορίδης στο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν πρέπει να αισθάνονται πολύ καλά στις καρέκλες τους. Ο δεύτερος πά­ντως δεν πρόκειται να μείνει εκτός κυβέρνησης, θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.

«Κομμένος» θεωρείται και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, μετά την αναταραχή που έχει προκληθεί στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το πιθανότερο είναι να μετακινηθεί σε άλλο κυβερνητικό πόστο καθώς οι χειρισμοί που έκανε είχαν τη σύμφωνη γνώμη του Κυρ. Μητσοτάκη.

Το ερώτημα είναι αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες που διακινούν πρόσωπα ακόμη και μέσα από το πρωθυπουργικό επιτελείο, που θέλουν τον Στέλιος Πέτσα να αποχωρεί από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου με προορισμό κάποιο από τα οικονομικά υπουργεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Politico ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι στον πρώτο ανασχηματισμό θα μπουν περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.