Andreas Hilboll: Ο καθηγητής που πέθανε από κορονοϊό στη Κρήτη. Πώς νικήθηκε, μοναδική περίπτωση

Ποιος ο καθηγητής Andreas Hilboll που πέθανε από κορονοϊό στην Κρήτη;

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ακαδημαϊκή οικογένεια από τον θάνατο από κορονοϊό του 42χρονου Γερμανού καθηγητή Andrea Hilboll, στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου κρήτης, Νίκος Τζανάκης εξήγησε πως έγινε η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του 42χρονου Andrea Hilboll ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν άνθρωπος καθ όλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος περίπου 2 μέτρα.

Ο άτυχος καθηγητής Andreas Hilboll αντιμετώπιζε την κατάστασή του μέσα στο σπίτι για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που του δόθηκε η οδηγία να μεταβεί στο νοσοκομείο όπου τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του ενώ την περασμένη Δευτέρα αποφασίστηκε να διασωληνωθεί.

Συνάδελφοί του μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης, «ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρ ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από την δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή κυκλοφορία και να σταλεί στο σώμα του, στα υπόλοιπα όργανα δηλαδή ήταν ένα είδος μπλοκ», σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας.

Δυστυχώς είπε ο κ. Τζανάκης υπάρχουν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις που άνθρωποι χωρίς άλλα υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να έχουν αυτή την κατάληξη.

Πολύ σημαντικό είναι ότι σύμφωνα με τον καθηγητή στο νησί σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι εισαγόμενα εκτός δύο περιπτώσεων που ερευνώνται ακόμα και φαίνεται ότι η Κρήτη έχει ιδιαίτερα χαμηλό επιπολασμό της νόσου καθότι είναι περίπου 2% συνολικά τα θετικά ως προς τα εκτελεσθέντα τεστ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έρχονται άνθρωποι με λοιμώξεις του αναπνευστικού και εντάσσονται στα ύποπτα κρούσματα τους γίνεται το τεστ και μόνο 2% από αυτούς βρίσκονται θετικοί.

Αυτό είπε ο καθηγητής είναι μια μεγάλη ελπίδα ότι εδώ στην Κρήτη ακόμη ο ιός δεν έχει μπεί για τα καλά μέσα στην κοινότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να εφησυχάζουμε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.