Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο χρονικός περιορισμός που βάζει η κυβέρνηση ως αυστηροποίηση του μέτρου

Ποιο χρονικό περιορισμό θέτει η κυβέρνηση για αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας;

Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται όσον αφορά τις εξόδους των πολιτών κατά τη διάρκεια των μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι εικόνες με δεκάδες πολίτες να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους έχοντας στείλει μήνυμα για… άσκηση έχει θορυβήσει την κυβέρνηση που καλείται να πάρει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη αργά το βράδυ της Δευτέρα αποφασίστηκε το κλείσιμο της παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες συμπολίτες μας βγήκαν την απογευματινή τους βόλτα, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα που ζήτησε από την κυβέρνηση να την κλείσει.

Με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά η παραλία θα κλείνει από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το επόμενο πρωί αλλά και τα Σαββατοκύριακα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Θα στηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση μέχρι το Μέγαρο Μουσικής και σε όλα τα κάθετα στενά εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών. Οι εικόνες με τις ουρές των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες για να πληρωθούν την σύνταξή τους προκάλεσε ακόμη περισσότερες αντιδράσεις.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας εξετάσει αυστηροποίηση του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε έτσι δημοσίευμα της «Καθημερινής» που έκανε λόγο για χρονικό περιορισμό της κυκλοφορίας.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται κατάργηση της γραπτής βεβαίωσης αφού δεν αναφέρεται πουθενά ο χρόνος που συντάχθηκε.

Σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα θα υπάρχει χρονικό όριο επιστροφής από την στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033 για την έξοδό του.

Ξεκαθάρισε ότι το έντυπο δεν είναι για να χρησιμοποιείται έξι φορές την ημέρα, ενώ τόνισε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει από πολλούς συμπολίτες μας να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.