Κοροναϊός – Κλείδωσε: Το νούμερο που δείχνει αν η Ελλάδα θα γίνει Ιταλία. Σαφείς ενδείξεις

Θα γίνει η Ελλάδα Ιταλία;

Ο κοροναϊός συνεχίζει να «επιτίθεται» στη μία χώρα μετά την άλλη, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση και τα μέτρα που αναγκάζεται να παίρνει η κυβέρνηση να γίνονται ολοένα και πιο σκληρά.

Χτες Δευτέρα, ωστόσο, θα μπορούσε να πει κανείς πως- τηρουμένων πάντα των αναλογιών- ήταν μια αρκετά καλή μέρα εν συγκρίσει με τις προηγούμενες.

Γιατί το λέμε αυτό;

Πολύ απλά γιατί τα καινούργια κρούσματα, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν «μόλις» 21, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 352. Αυτό- ο μικρότερος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες- δείχνει μια αντιστροφή της τάσης.

Κάτι τέτοιο «μεταφράζεται» ως θετικό, φυσικά, σημάδι, καθώς (έστω και πρόωρα) παρατηρείται μια σημαντική μείωση (την Κυριακή ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 103) που μπορεί ν’ αποτελεί και το κλειδί για την τελική… νίκη.

Η Ελλάδα, αν τις επόμενες 3-4 μέρες που είναι το κρίσιμο διάστημα, δεν παρουσιάσει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σημαίνει πως δε θα γίνει Ιταλία, εκεί που η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική.

Σ’ αυτό βοηθάει, φυσικά, και το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μέτρα πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με την ιταλική, «πατώντας» πάνω στο παράδειγμα των γειτόνων μας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.