Κορονοϊός – Ανευθυνότητα δίχως τέλος: Ουρές στα διόδια εν μέσω καραντίνας. Απαγόρευση κυκλοφορίας ενόψει

Ποια η εικόνα στα διόδια εν μέσω καραντίνας για τον κορονοϊό;

Το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για πολλοστή φορά στον ελληνικό λαό να σταματήσει τις άσκοπες μετακινήσεις και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του έναντι των συμπολιτών του – ιδίως αυτών που κινδυνεύουν ακόμη και να πεθάνουν, αν προσβληθούν από τον φονικό κορονοϊό.

Για να κάνει ακόμη πιο σαφή την σύστασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι καθοριστικό για την λήψη (ή μη) ακόμη πιο δραστικών μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης, που εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής του ακραίου μέτρου – αλλά ίσως αναγκαίου εν μέσω πανδημίας – της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ποια ήταν η απάντηση του Ελληνάρα; Η συνέχιση της ίδιας ανεύθυνης – και έμμεσα εγκληματικής – στάσης που επιδεικνύει όλο αυτό το διάστημα.

«Μένουμε σπίτι» εσείς; Τριημεράκι ή και μόνιμη εγκατάσταση στο χωριό εμείς. Καραντίνα εσείς; Διακοπές εμείς. Προσπάθεια περιορισμού της διασποράς εσείς; Εξάπλωσή του ιού σε όλη τη χώρα εμείς. Αυτή ήταν η απάντηση ορισμένων αμετανόητων, που δεν λένε με τίποτα να βάλουν μυαλό.

Όταν το «Μένουμε σπίτι» του Έλληνα γίνεται «Βγαίνουμε έξω» γιατί «έτσι μας αρέσει»

Οι εικόνες στα διόδια της Ελευσίνας, με τις ουρές εκατοντάδων οχημάτων τα λένε όλα…


Αυτοκίνητα με οικογένειες, φορτωμένα με βαλίτσες, σχηματίζουν ουρές από το πρωί της Παρασκευής.

Τι κι αν ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μόλις χθες (Πέμπτη 19/3) στηλίτευσε το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι σπεύδουν στα εξοχικά τους, στην επαρχία και στα νησιά, παρουσιάζοντας «εικόνα Δεκαπενταύγουστου», όπως είπε χαρακτηριστικά;

Τι και αν ζητήθηκε από τους πολίτες να αποφεύγουν τη μετάδοση του ιού σε μέρη χωρίς υποδομές υγείας; Πλήρης αδιαφορία από ορισμένους (δυστυχώς αρκετούς).

Προφανώς, κάποιοι θέλουν την Αστυνομία σε ρόλο «μπαμπούλα», αφού αρνούνται πεισματικά να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Για αυτό, άλλωστε, το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε ότι στο εξής θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάλεσε ξανά άπαντες «να επιδείξουμε φιλότιμο, ανθρωπιά και να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να μετακινούμαστε στα νησιά, δεν μπορούμε να μετακινούμαστε στα εξοχικά μας». «Πρέπει να μείνουμε σπίτι μας. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας», τόνισε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.