Κορονοϊός: Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ανθεκτικές στον ιό. Απάντηση Τσιόδρα

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ανθεκτικές στον κορονοϊό;

Η πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας συνεχίζεται, όπως είπε την Τετάρτη (25/03/2020) ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, χωρίς όμως να παρατηρείται προς το παρόν μεγάλη εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, παρότι αυτή είναι μια κρίσιμη εβδομάδα όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού για όλο τον κόσμο.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε ακόμη ξεκάθαρο ότι ο ιός μπορεί να εξελιχθεί σε πνευμονία και σε νέους ασθενείς χωρίς υποκείμενο νόσημα και επανέλαβε ότι κανείς δεν είναι ο άτρωτος, όπως ακριβώς συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις και με την γρίπη.

Μάλιστα, κάλεσε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα σε κάθε ηλικία, αν δεν μπορούν να απευθυνθούν στο θεράποντα ιατρό τους ή δεν έχουν ένα γιατρό αναφοράς, να επικοινωνούν αμέσως με τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τους για να λαμβάνουν οδηγίες, μόλις τα συμπτώματα τους αρχίσουν να επιδεινώνονται.

Γιατί περισσότεροι άνδρες και όχι γυναίκες:

Ο κ. Τσιόδρας, επανέλαβε ότι ο κορονοϊός προσβάλλει περισσότερο τους άντρες απ ότι τις γυναίκες, και αυτό συμβαίνει και με άλλους παρόμοιους ιούς.

«Οι άντρες κάνουν πιο σοβαρές επιπλοκές και χάνουν τη μάχη συχνότερα από τις γυναίκες», επισήμανε, αλλά είπε ότι δεν γνωρίζουμε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό και συμπλήρωσε ότι «εκτιμούμε πως πιθανότατα σχετίζεται με τον τρόπο ζωής των ανδρών.

Από την άλλη φαίνεται μια ευεργετική συσχέτιση των ορμονών με τον κορονοϊό «οι οποίες ενδέχεται να δρουν προστατευτικά για τις γυναίκες», όπως είπε. Ούτως ή άλλως γνωρίζουμε ότι «οι γυναίκες έχουνε καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα από τους άνδρες», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.