Κορονοϊός, απόλυτος τρόμος: Δείτε πόσο ζει πάνω στο κινητό σας και πώς να το καθαρίσετε σωστά

Πόσο ζει πάνω στο κινητό μας ο κορονοϊός;

Εδώ και αρκετές ημέρες οι ανακαλύψεις για τον κορονοϊό διαδέχονται η μια την άλλη και μια από τις πλέον σημαντικές, είναι το πόσο ζει πάνω σε μια επιφάνεια.

Επιφάνειες που ακουμπάμε κάθε ημέρα, όπως χερούλια, τραπέζια, πληκτρολόγια και άλλες, είναι μόνιμες πηγές κινδύνου ώστε να έρθουμε σε επαφή με τον κορονοϊό.

Μέσα στην τρομακτική εξίσωση όμως θα πρέπει να βάλουμε και τα κινητά μας τηλέφωνα, τα οποία σύμφωνα με το Κέντρο Λοιμώξεων και Ασθενειών της Μεγάλης Βρετανίας, είναι πλέον ο υπ’αριθμόν 1 κίνδυνος μόλυνσης.

O κορονοϊός έχει εξελιχθεί σε ένα φονικό αίνιγμα για την ανθρωπότητα. Ζει για αρκετές ημέρες σε επιφάνειες και φυσικά το κινητό μας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Ειδικοί από την Μεγάλη Βρετανία ανακάλυψαν το πόσο μπορεί να επιβιώσει στο κινητό μας. Πόσο μπορεί να ζήσει πάνω στην επιφάνεια του κινητού μας;

Μέχρι και 9 ημέρες και σε αυτό υπολογίστε πως αγγίζουμε το τηλέφωνό μας, πάνω από 2000 φορές την ημέρα!

Αυτή την περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, διαβάζουμε συνεχώς πολλές συμβουλές σχετικά με το πλύσιμο των χεριών. Σκοπός είναι να μην προσβληθούμε εμείς οι ίδιοι αλλά και να αποτρέψουμε την εξάπλωσή του .

Τι συμβαίνει όμως με τα κινητά μας τηλέφωνα τα οποία δεν αποχωριζόμαστε ποτέ;

Μελέτη του περιοδικού Journal of Hospital Infection υποστηρίζει ότι ο κορονοϊός μπορεί να παραμείνει σε μία σκληρή επιφάνεια έως και εννέα ολόκληρες ημέρες!

Δεδομένου ότι τα κινητά μας τηλέφωνα συγκεντρώνουν πολλά βακτήρια, πολλά περισσότερα από άλλα αντικείμενα και επιφάνειες, πρέπει να τα καθαρίζουμε τακτικά ειδικά αυτό το διάστημα που ζούμε με την “απειλή” του κορονοϊού.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό και την απολύμανση των επιφανειών, βέβαια, μπορούν να καταστρέψουν τις οθόνες των κινητών τηλεφώνων μας.

Πως να καθαρίσω το κινητό μου;

Αρχικά πρέπει να απενεργοποιήσουμε τη συσκευή.
Μετά θα χρειαστούμε ένα απαλό πανί, όπως για παράδειγμα ένα πανάκι σαν αυτό που έχουμε για να καθαρίζουμε τους φακούς των γυαλιών μας.
Το βρέχουμε ελάχιστα -να είναι μόλις νωπό- και καθαρίζουμε την οθόνη.
Χρησιμοποιούμε τη στεγνή γωνία του υφάσματος για να αφαιρέσουμε την -έστω λίγη- υγρασία που θα μείνει επάνω.

Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να σκουπίσετε προσεκτικά τις λείες επιφάνειες του κινητού σας.

Προσοχή όμως! Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να περάσει στις θύρες των κινητών όπως για παράδειγμα στην υποδοχή φόρτισης, οποιαδήποτε μορφής υγρασίας.

Τέλος, να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό την ώρα που τρώμε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.