Κορονοϊός βόμβα: Κλείνουν λαϊκές αγορές, πάρκα, Υμηττός. Τι αλλάζει στα σούπερ μάρκετ

Ποια τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον κορονοϊό;

Το κλείσιμο των λαϊκών για αύριο Σάββατο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής.

Παράλληλα πρόσθεσε πως την Δευτέρα θα λειτουργήσουν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν παρέλειψε για μία ακόμη φορά να απευθύνει προς τους πολίτες αυστηρές συστάσεις προς τους συμπολίτες μας που δεν τηρούν τα προληπτικά μέτρα και νομίζουν ότι είναι ώρα για διακοπές στο χωριό ή το εξοχικό. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό, είπε ακόμα. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Θα τονίσω ότι από εμάς και την συμπεριφορά μας θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση θα πάρει πιο δραστικά μέτρα».

Τέλος, τόνισε και νέα συμπληρωματικά μέτρα:

Από αύριο θα επιτρέπεται η μετάβαση μόνο στα νησιά για τους μόνιμους κατοίκους. Για να βγάλει κάποιος εισιτήριο θα πρέπει να δείχνει την φορολογική του δήλωση.

Απαγορεύεται ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Εκτάκτως αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές.

Από Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με τους μισούς πωλητές.

Ένα άτομο ανά 15 τ.μ. πλέον στα σούπερ μάρκετ.

Απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Στο κλείσιμο του Πεδίου του Άρεως, του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους, αλλά και στο κλείσιμο των εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρεια Αττικής επισημαίνεται:

«Η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να περιορίσει τη συνάθροιση κοινού ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δημόπουλο, προχώρησε στο κλείσιμο των Πάρκων και Αλσών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή του Πεδίου του Άρεως, του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Παράλληλα ζητήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους Δημάρχους όπως προβεί στο κλείσιμο των εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση υπαλλήλων και εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.