«Η Όλγα Τρέμη είναι ΣΥΡΙΖΑ»: Χαμός στην ΕΡΤ. Τα είδε όλα ο Χατζηδάκης, δεν ήξερε πού να κρυφτεί [video]

Ποιο ο απίστευτος διάλογος που εξελίχθηκε στην ΕΡΤ ανάμεσα στην Όλγα Τρέμη και τον Κωστή Χατζηδάκη;

Ένταση επικράτησε στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ με καλεσμένο τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη αναφορικά με το ζήτημα των ΜΕΘ και την σκανδαλώδη απόφαση της κυβέρνησης να δίνει διπλάσια αποζημίωση σε ιδιωτικές κλινικές για κρεβάτια ΜΕΘ.

«Αυτό το οποίο εμένα με χαλάει και νομίζω ότι είναι ευρύτερη συζήτηση, γιατί πολύς κόσμος προβληματίζεται και απορεί, είναι το γεγονός ότι νοικιάσατε κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές με το διπλάσιο τίμημα από αυτό που ισχύει, δηλαδή αντί για 800 ευρώ την ημέρα, 1600 ευρώ και είπατε ότι αυτό καλύπτει τα έξοδα – που δεν είναι αληθές αλλά ας το πάρουμε – του ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού, δηλαδή ένας γιατρός και τρεις νοσηλευτές σε ημερήσια βάση θέλουν 800 ευρώ για να συνδράμουν κάποιον ο οποίος είναι μεταξύ ζωής και θανάτου; Με συγχωρείτε», ήταν η ερώτηση της Όλγας Τρέμη, που πυροδότησε το χαμό που ακολούθησε.

«Μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γι’ αυτό», ήταν η απάντηση του υπουργού για να τον διακόψει η δημοσιογράφος «όχι, να μας πείτε, όμως». «Και ο οποίος σημείωσε ότι πράγματι είναι 1600 το ημερήσιο κόστος διότι δεν είναι μόνο το κρεβάτι. Άλλαξε η σύμβαση και είναι μέσα στη σύμβαση και το κόστος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ένας γιατρός αν δεν απατώμαι και πέντε νοσηλευτές», συνέχισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε υπουργός Υγείας οπότε αν κάτι μου ξεφεύγει αυτή την ώρα παρακαλώ να με συγχωρήσετε. Το μέσο κόστος σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι 2000, εδώ η συμφωνία είναι 1600, η κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό των κλινών και νομίζω ότι αυτό μετράει. Η αύξηση του αριθμού των κλινών σώζει ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε.

«Εγώ δεν πείθομαι και θα επιμείνω», συνεχίζει η δημοσιογράφος. «Με δεδομένα δημόσιου τομέα. Το κόστος για έναν γιατρό και πέντε νοσηλευτές – που δεν χρειάζονται πέντε νοσηλευτές – είναι 250 ευρώ, γιατί ο ιδιώτης γιατρός και ο ιδιώτης νοσηλευτής την ώρα που όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να κάνουμε θυσίες θέλουν 800 ευρώ την ημέρα για να συνδράμουν κάποιον ο οποίος είναι μεταξύ ζωής και θανάτου. Ένας γιατρός και πέντε νοσηλευτές 800 ευρώ την ημέρα; Μην με τρελαίνετε».

«Είναι τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία. Είμαι υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας», απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης, επιμένοντας ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στα 2000 ευρώ, με τους δημοσιογράφους να του τονίζουν ότι οι ελληνικοί μισθοί δεν είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά και ότι η κυβέρνηση έκοψε 50% τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

«Όλη αυτή η κριτική απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία μάχεται να κρατήσει όρθιο το σύστημα, στην οποία αυτή τη στιγμή αναφέρεται εγκωμιαστικά ο διεθνής τύπος για το έργο της, νομίζω ότι είναι μια κριτική που δεν ταιριάζει ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην κρισιμότητα των στιγμών», ήταν τελικά η απάντηση που (δεν) έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Κατόπιν πάντως η εκπομπή απειλήθηκε με σύρραξη αφού ο Ηλίας Κανελής κατηγόρησε την Όλγα Τρέμη και τον Γιάννη Μακρυγιάννη ότι παρουσιάζουν την οπτική του ΣΥΡΙΖΑ με τους δυο τελευταίους να εξανίστανται απαντώντας ότι δεν μπορεί κάθε φορά που θα (αντι)μιλάει κάποιος «να τον λέτε ΣΥΡΙΖΑ». «Κομμένη η πλάκα. Η Όλγα Τρέμη είναι ΣΥΡΙΖΑ;», είπε μάλιστα έξαλλος ο Γιάννης Μακρυγιάννης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.