Κλείδωσε η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Έξοδος μόνο μία φορά τη μέρα, ποιες ώρες

Τι περιλαμβάνει η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας που εξετάζει η κυβέρνηση για να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στην κοινότητα;

Οι εικόνες συνταξιούχων να συνωστίζονται στις τράπεζες το πρωί και η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης γεμάτη κόσμο να κάνει “ατομική άσκηση” με καφέ στο χέρι και να βγάζει βόλτα ακόμα και… ιγκουάνα κλείδωσαν την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να προχωρήσει σε απαγόρευση κυκλοφορίας, ύστερα από τα φαινόμενα απειθαρχίας από μερίδα των πολιτών και προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού για να μην επιβαρύνει το σύστημα υγείας, εξετάζονται μερικά από τα μέτρα τα οποία ενδέχεται να επιβληθούν.

Περαιτέρω περιορισμός της κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες κατά τις οποίες θα παραμένουν ανοιχτά σουπερμάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες.

Ορισμός συγκεκριμένων χρονικών ζωνών για την επίσκεψη σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Έτσι οι ηλικιωμένοι θα μπορούν για παράδειγμα, να βγαίνουν για ψώνια απ΄το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι από την ώρα εκείνη και μετά.

Δυνατότητα εξόδου για σωματική άσκηση ή σε περιορισμένη απόσταση από το σπίτι για περιορισμένο χρόνο και μόνο μία φορά την ημέρα.

Απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο. Εφαρμόζεται στην Ιταλία με εξαίρεση περιπτώσεις «απολύτου ανάγκης» και για «λόγους υγείας».

Διακοπή λειτουργίας μέσων μαζικής μεταφοράς. Εφαρμόζεται ήδη στη Σερβία, είχε εφαρμοστεί και σε κάποιες πόλεις της Κίνας.

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας όπως συμβαίνει ήδη σε περισσότερες από 15 χώρες το κόσμου, όπως την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, και σε τουλάχιστον 35 πόλεις της Γαλλίας.

Τσουχτερά πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Αυτή τη στιγμή στη Γαλλία το πρόστιμο είναι 135 ευρώ και 1.500 ευρώ για κατ’ επανάληψη παραβάτες, με σκέψεις να αυξηθεί περαιτέρω, ενώ η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να διαμορφώσει το πρόστιμο στα 3.000 ευρώ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κλείνει από σήμερα η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης -Μετά τις απαράδεκτες εικόνες

Το γεγονός ότι μία μειονότητα -έστω- πολιτών, δείχνει να αγνοεί για την προφύλαξη του υπόλοιπου πληθυσμού από τον κορωνοϊό, έφερε άμεση αντίδραση τόσο από την Περιφέρεια και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όσο και από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Το γεγονός ότι μερίδα πολιτών φεύγει από τα σπίτια της με κάθε είδους δικαιολογία, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα όποια κενά έχει το σύστημα με την φόρμα αίτησης μετακίνησης εξόδου με το που φτιάξει λίγο ο καιρός, προκάλεσε την νέα αντίδραση του υφυπουργού Πο.Προ, Νίκου Χαρδαλιά χθες αργά το βράδυ, ο οποίος ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κλείνει η Νέα Παραλία- Τα μέτρα και το ωράριο απαγόρευσης

Μετά από την έκτακτη σύσκεψη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας, υπό τους κ.κ. Ζέρβα και Τζιτζικώστα αντίστοιχα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα, από την στιγμή που αρκετός κόσμος δεν συμμορφώνεται.

Ετσι, από σήμερα το πρωί θα κλείσει η Νέα Παραλία, καθώς θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής, αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.