Κορονοϊός: Αυτά τα εμβόλια πρέπει να κάνουν αμέσως τα παιδιά. Τα πέντε SOS του Τσιόδρα

Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν τα παιδιά; Τα πέντε SOS του Τσιόδρα

Πέντε συστάσεις προς τους γονείς που ανησυχούν για τα εμβόλια των παιδιών τους, έκανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ο κορονοϊός και η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Χωρίς καθυστερήσεις πρέπει να γίνονται τα εμβόλια στα μικρά παιδιά, παρά την πρωτοφανή κρίση και τους περιορισμούς που έχει επιφέρει ο κορονοϊός Covid-19.

Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Όπως τόνισε, η παραμικρή καθυστέρηση στους εμβολιασμούς των μικρών παιδιών μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση των λοιμωδών νοσημάτων της παιδικής ηλικίας. Στην παρούσα χρονική συγκυρία κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, δεδομένης της επιβάρυνσης που ήδη βιώνει το σύστημα Υγείας.

Γι’ αυτό τον λόγο όλα τα παιδιά κάτω των 2 ετών πρέπει να κάνουν κανονικά τα εμβόλια που συνιστώνται για την ηλικία τους.

Αντιθέτως, εκείνα που είναι άνω των 2 ετών, μπορούν να περιμένουν να κάνουν τις επαναληπτικές δόσεις των εμβολίων όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

«Η διακοπή των εμβολιασμών ακόμα και για βραχύ χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων», είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα εξάρσεων από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και να επιβαρύνει περαιτέρω το σύστημα Υγείας».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.