Κυριακή των Βαΐων: Ποια σούπερ μάρκετ ανοιχτά, διαφορετικό ωράριο

Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά και με τι ωράριο την Κυριακή των Βαΐων;

Ανοικτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων για τα Πασχαλινά ψώνια.

Σημειώνεται οτι εκτός από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, LIDL, Μασούτης, My Market, ανοικτός θα είναι και ο Σκλαβενίτης.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ θα είναι διαφορετικό από τις κλασσικές Κυριακές που κλείνουν στις 6 το απογευμα.

Έτσι, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ θα είναι ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων σήμερα Κυριακή των Βαΐων.

Ωράριο σούπερ μάρκετ Μεγάλη Εβδομάδα

Για τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3377/2005 «Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς – Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης» (Α ́ 202).

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Το ωράριο για τις καθημερινές ημέρες ορίζεται μέχρι τις 9.00 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς, αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την απόφαση και η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ όλο τον χρόνο.