Αποκάλυψη βόμβα: Συνεργάτιδα του Βρούτση λαμβάνει εκατομμύρια από τα voucher επιστημόνων. Σκάνδαλο

Ποια η συνεργάτιδα του Βρούτση που λαμβάνει εκατομμύρια από τα voucher των επιστημόνων; Έσκασε το σκάνδαλο

Και νέα σοκαριστική διάσταση στo σκάνδαλο με τα voucher της ντροπής αποκαλύπτει το documentonews.gr. Η σύμβουλός του κερνάει και η οικογένειά της πίνει από τα εκατομμύρια των voucher της ντροπής.

Η ανεξήγητη επιμονή του υπουργού Γιάννη Βρούτση να χρησιμοποιήσει τα voucher για να επιδοτήσει τους επιστήμονες που έχουν πληγεί από την πανδημία, αντί να δώσει απευθείας τα 200 εκατομμύρια, ίσως τελικώς βρίσκει εξήγηση. Η στενή συνεργάτιδά του, Ευγενία Παπαβασιλείου, ανήκει σε οικογένεια που κατέχει ΚΕΚ αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό.

Η οικογένεια Παπαβασιλείου, με άλλους ιδιοκτήτες ΚΕΚ έχουν Ένωση Εταιρειών (κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα) που αποτελείται από δύο ακόμη εταιρείες, οι οποίες έχουν αναλάβει τη λειτουργία των γνωστών πλατφορμών με τα “Σόλιου Ελικίκου” .

Συγκεκριμένα η οικογένεια της Συμβούλου του Βρούτση (και μέχρι πρότινος και μέτοχος στα ΚΕΚ), είναι ιδιοκτήτρια των ΚΕΚ “Ευκλείδης”.

Τα ΚΕΚ “Ευκλείδης” δραστηριοποιούνται από κοινού με τα ΚΕΚ “Μαστερ” και “Δήμητρα”, που ανήκουν στους επιχειρηματίες Μανωλίτση και Πιτσούλη αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους τρεις από τις επτά πλατφόρμες που θα μοιραστούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ επειδή κάνουν το μεσάζοντα στα κονδύλια Βρούτση.

Το μοίρασμα των χρημάτων δια των μεσαζόντων γίνεται μια στενή οικογενειακή υπόθεση, με επίκεντρο την οικογένεια της συμβούλου του Υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Δείτε λοιπόν παρακάτω όλα τα στοιχεία από τα οποία αβίαστα προκύπτει άμεση σχέση μεταξύ ιδιοκτητών τριών από τις επτά πλατφόρμες που θα διαχειριστούν τα 30 από τα 193 συνολικά εκατομμύρια, με την σύμβουλο του υπουργού Εργασίας καθώς και με την οικογένειά της.

Οικογενειακή υπόθεση:

Τον Οκτώβριο του 2019 όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση τοποθετήθηκε «σε θέση μετακλητού συνεργάτη κατηγορίας ΠΕ στο ιδιαίτερο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Εργασίας η δικηγόρος Παπαβασιλείου Αντωνίου Ευγενία. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ωστόσο έχει συγγενική και όχι μόνο σχέση με την οικογένεια Παπαβασιλείου στην οποία ανήκει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ευκλείδης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας τα οποία έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, στις 21 Οκτωβρίου 2016 η Ευγενία Παπαβασιλείου, υπέγραψε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μαζί με τους Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου ,Μιχαήλ Παπαβασιλείου και Αθηνά Παπαβασιλείου. Το συμφωνητικό αφορούσε στην «μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων αλλά και τροποποίησης κωδικοποίησης του του καταστατικού της ετερρόρυθμης εταιρείας με την επωνυμία Μ. Παπαβασιλείου και ΣΙΑ ΕΕ και ΔΤ ΚΕΚ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο συμφωνητικό από την εταιρεία αποχωρεί η Παπαβασιλείου Αθηνά η οποία κατείχε το 1/3 του κεφαλαίου της εταιρείας και μεταβιβάζει την εταιρική της ιδιότητα στη σύμβουλο της γενικής γραμματέας του υπουργείου Εργασίας έναντι 22.000 ευρώ. Επίσης ο Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος ο οποίος κατείχε επίσης το 33,33% του κεφαλαίου της εταιρείας μεταβιβάζει το ποσοστό του ως εξής:

Στον Μιχαήλ Παπαβασιλείου το 26,666% ο οποίος μαζί με το προηγούμενο ποσοστό που κατείχε φτάνει στο 60% και στη Ευγενία Παπαβασιλείου το 6,67%, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία να αγγίξει το 40%. Στη συνέχεια μάλιστα συστήθηκε ετερρόρυθμη εταιρεια με την επωνυμία «Μ. Παπαβασιλείου και ΣΙΑ» και διακριτικό τίτλο ΚΕΚ Ευκλείδης στην οποία συμμετείχαν ως ομόρρυθμο μέλος η Ευγενία Παπαβασιλείου και ως ετερρόρυθμο ο Μιχαήλ Παπαβασιλείου.

Το Σεπτέμβριο του 2018 υπεγράφη νέο ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταβίβαση των εταιρικών μεριδίων και τροποποίησης μεταξύ της Ευγενία Παπαβασιλείου, του Μιχάηλ Παπαβασιλείου και της Αθηνάς Παπαβασιλείου. Εκεί η Ευγενία Παπαβασιλείου αποχωρεί από την εταιρεία και μεταβιβάζει το μερίδιο της στην Αθηνά Παπαβασιλείου έναντι 24.000 ευρώ. Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ίδια υπήρξε και μέτοχος, άρα είχε ίδιον οικονομικό όφελος , αλλά είναι και συγγενής της οικογένειας Παπαβασιλείου.

Η κοινοπραξία και οι συνέταιροι:

Η οικογένεια Παπαβασιλείου συνεργάζεται ωστόσο με εταιρείες που έχουν αναλάβει κάποιες από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες κατάρτισης επί υπουργίας Βρούτση. Ειδικότερα η ΑΘ. Παπαβασιλείου και ΣΙΑ ΕΕ συμμετέχει στην κοινοπραξία εταιρειών «ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ – ΜΑΣΤΕΡ ΑΕ – ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΘ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ».

Πάμε όμως να δούμε σε ποιους ανήκουν αυτές οι εταιρείες και πως συνδέονται με τις επτά πλατφόρμες ως μεσάζοντες για το μοίρασμα μέσω ΚΕΚ των 193 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΑ είναι συμφερόντων Πιτσούλη, ο οποίος μέσω της εταιρείας «Δήμητρα ΚΕΚ Α.Ε.» έχει αποκτήσει την πλατφόρμα edimitra.gr.

Η εταιρεία ΜΑΣΤΕΡ είναι συμφερόντων Μανωλίτση. Δύο από τις επτά πλατφόρμες οι Iclass και iclasscloud.com ανήκουν στην εταιρεία: Μάστερ Κέντρο Κατάρτισης και Συμβουλευτικής Α.Ε., ιδιοκτησίας Θ. Μανωλίτση. Η ιδιοκτήτρια είναι προφανώς συγγενής του ιδιοκτήτη του ομίλου Master.

Ο ίδιος μάλιστα με αναρτήσεις του στο twitter δεν έκρυψε την αγάπη του για το Γιάννη Βρούτση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.