Μύλος στη ΝΔ για Δένδια και Έβρο: Στα σχοινιά με ΥΠΕΘΑ, «γαργάρα» η Ασημακοπούλου [video]

Ποιες οι εξελίξεις στη ΝΔ μετά τις δηλώσεις Δένδια για Έβρο;

Συνεχίζεται η αναταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά το «φιάσκο» στην υπόθεση του Έβρου, με τους υπουργούς να ρίχνουν το «μπαλάκι» των ευθυνών ο ένας στον άλλο,

Αυτό διαφάνηκε και κατά τη σημερινή συνέντευξη του Νίκου Δένδια στον Alpha, με τον υπουργό Εξωτερικών να παίρνει αποστάσεις τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

« Εγώ δεν είμαι παρατηρητής της συνοριακής γραμμής. Είμαι υπουργός Εξωτερικών και προασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας στο επίπεδο της δραστηριότητας μου» ανέφερε χαρακηριστικά» ο Νίκος Δένδιας, επιρρίπτοντας εμμέσως την πολιτική ευθύνη για τη μη επαρκή επιτήρηση των συνόρων στο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αναλυτικά, η στιχομυθία του Νίκου Δένδια με τον δημοσιογράφο του Alpha, Τάκη Χατζή, για το ζήτημα έχει ως εξής:

Χατζής: Εκεί που ήταν οι Έλληνες και πήγαν να μετρήσουν…
Δενδιας: Συγχωρήστε με, μην με βάζετε εμένα να περιγράφω, υπάρχουν σαφείς ανακοινώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ξεκαθαρίζουν απόλυτα τα περί του εδάφους.
Χατζής: Οταν φύγαμε εμείς, ήρθαν οι Τούρκοι εκεί;
Δένδιας : Κύριε Χατζή το είπα ευθέως από την αρχή, ποια είναι η σειρά των διαβημάτων και πώς απαντήθηκαν. Εγώ δεν είμαι παρατηρητής της συνοριακής γραμμής. Είμαι υπουργός Εξωτερικών και προασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας στο επίπεδο της δραστηριότητας μου, το Υπουργείο το έκανε άψογα και με τον τρόπο που έπρεπε και τις δύο φορές.

Ε καμιά φορά, όλοι λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω», ήταν το σχόλιο της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια που είπε «ας μη δημιουργούμε εντάσεις για λίγα μέτρα», μετά την κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο από τουρκικές δυνάμεις.

Η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου ερωτάται κατά τη διάρκεια της εκπομπής αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών για τις οποίες ζητούνται εξηγήσεις.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου μάλιστα διακόπτει δυο φορές για να πει ότι αυτή η δήλωση έχει διαψευστεί, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει. Ο υπουργός Εξωτερικών δεν την έχει διαψεύσει και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού υπάρχει το αδιάψευστο ηχητικό υλικό.

Η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, από την πλευρά της, όταν ερωτάται αν θα συγκληθεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής απαντά: «δεν το ξέρω. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι έχουν ζητηθεί εξηγήσεις και δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και για τον υπουργό και για αυτά τα οποία είπε. Ε, καμιά φορά όλη λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω, αλλά σε κάθε περίπτωση τις εξηγούμε. Γενικώς λέω. Όλοι λέμε μια κουβέντα παραπάνω. Ο κ. Δένδιας εξήγησε τη στάση του».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.