Σητεία: Ανατριχίλα στην απολογία του 37χρονου συζυγοκτόνου. «Έτσι έπνιξα την 32χρονη Κατερίνα»

Τι είπε στην απολογία του ο 37χρονος που στραγγάλισε την 32χρονη Κατερίνα στη Σητεία;

Χωρίς να του αναγνωριστεί το παραμικρό ελαφρυντικό αργά χθες καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια ο συζυγοκτόνος της Σητείας.

Νωρίτερα με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε το ακροατήριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τη μαραθώνια απολογία του Γιώργου Ρ., ο οποίος σόκαρε τους πάντες όταν περιέγραψε λεπτομερώς ανάμεσα σε λυγμούς τον γάμο του με την άτυχη Κατερίνα και τη στιγμή που της πήρε τη ζωή.

«Έχω καταδικάσει τον εαυτό μου, η ποινή μου είναι θάνατος» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές.

Ο 37χρονος, που κάθεται στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο και της κατοχής φαρμακευτικών σκευασμάτων χωρίς ιατρική συνταγή, απολογήθηκε για περισσότερο από τρεις ώρες.

Ο κατηγορούμενος άρχισε να περιγράφει τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε, μίλησε για τα φοιτητικά του χρόνια στα Ιωάννινα, όπου γνώρισε την πρώτη του σύζυγο, όταν ήδη είχε καρκίνο, και αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν μαζί, δίνοντας άνιση μάχη με το «θηρίο» για να έχουν μία ευκαιρία να μεγαλώσουν μαζί το κοριτσάκι που έφεραν στον κόσμο.

Κατόπιν, μίλησε για τη γνωριμία του με την 32χρονη Κατερίνα, για τις όμορφες στιγμές που είχαν στην αρχή, την αγάπη που έτρεφε για εκείνη και για τα πρώτα «σύννεφα» που έκαναν την εμφάνισή τους με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους.

Άφησε να εννοηθεί πως είχαν οικονομικά προβλήματα, που «γεννούσε» η πλευρά της οικογένειας της 32χρονης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν η Κατερίνα θέλησε να εργαστεί, η μητέρα της τής ζήτησε να πληρώνεται με την ώρα για να προσέχει τα εγγόνια της!

Είπε, επίσης, ότι η σύζυγός του του ανακοίνωσε ξαφνικά ότι θέλει να χωρίσουν και, παρά τις αντιρρήσεις του, αποφάσισαν να πάρουν συναινετικό διαζύγιο. Όμως, το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών ήταν γι’ αυτόν μείζονος σημασίας και υπήρχαν συνεχείς προστριβές.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του για τη μοιραία μέρα, λέγοντας πως είχε συνεννοηθεί με την 32χρονη Κατερίνα να πάνε μαζί τα παιδιά στο νοσοκομείο για προγραμματισμένο εμβόλιο.

Όπως είπε, καθώς έντυναν τα μικρά, ηλικίας ενάμισι έτους και έξι μηνών, η Κατερίνα άρχισε να του λέει διάφορα πράγματα που τον εξόργισαν, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα:

«Τη μια στιγμή έβαζα του παιδιού το καλτσάκι και την επόμενη είχα τα χέρια μου τυλιγμένα στον λαιμό της Κατερίνας» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε κλαίγοντας: «Της όρμησα, την άρπαξα από τον λαιμό, λιποθύμησε, γιατί πέσαμε και οι δύο κάτω».

Σύμφωνα με το cretalive, στη συνέχεια ο 37χρονος ανέφερε πως πάγωσε όταν είδε ότι έτρεχε αίμα από τη μύτη και το στόμα της γυναίκας του: «Ένιωσα ένα ‘‘μπαμ’’, σαν ηφαίστειο. Της έπιασα το χέρι, της φώναξα ‘‘Κατερίνα’’, αλλά δεν αντιδρούσε… Κοίταξα τα παιδιά μου, που ήταν δεμένα στα καρότσια τους» κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.