Δημοσκόπηση GPO: Τους έπεσαν τα σαγόνια όταν είδαν την ψαλίδα. Βαρύ κλίμα, απογοήτευση

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO και σε ποιο κόμμα επικρατεί βαρύ κλίμα;

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερία «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να καρπώνεται την εμπιστοσύνη των πολιτών από τους χειρισμούς της στις κρίσεις στον Έβρο και την πανδημία.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση GPO η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 41%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά, δηλαδή, να φτάνει τις 19 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθεί με 6% το Κίνημα Αλλαγής , με 5.5% το ΚΚΕ, 4% η Ελληνική Λύση, ενώ στο 2,5% περιορίζεται το ΜέΡΑ25.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση αποτυπώνει το βαρύ πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην ερώτηση «πιστεύετε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όσα καταγγέλλονται σήμερα;» οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες είναι:

Ναι 34,5%, Μάλλον Ναι 20,2%, Όχι 19,6%, Μάλλον Όχι 10,6%, ΔΞ/ΔΑ 15,1%.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη», το 39.6% απαντά Ναι, Μάλλον Ναι το 22,7%, Όχι το 19%, Μάλλον Όχι το 7,8%, ενώ ΔΞ/ΔΑ το 10,9%.

Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση αν «υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο συμμετείχε σε οικονομικές δοσοληψίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», οι ερωτηθέντες απάντησαν:

Συμφωνώ 36,2%, Μάλλον Συμφωνώ 17,5%, Διαφωνώ 26,7%, Μάλλον Διαφωνώ 4,2%, ΔΞ/ΔΑ 15,4%.

Το 53,7% των ερωτηθέντων δηλαδή πιστεύει ότι υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.