Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Η νέα ζωή στη Μυτιλήνη μετά τις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και το θαύμα του Ταξιάρχη

Ποια η νέα ζωή της Ειρήνης Μελισσαροπούλου;

Για τη νέα ζωή της Ειρήνης Μελισσαροπούλου που πιάστηκε κουβαλώντας κοκαΐνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ μίλησε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Όπως είπε ο κ. Κεχαγιόγλου μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου η Ειρήνη Μελισσαροπούλου επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, τη Μυτιλήνη, και έχει κάνει ήδη μια καινούργια αρχή.

«Η Ειρήνη αθωώθηκε αμετάκλητα, γύρισε στην Μυτιλήνη, είναι μαζί με τους γονείς της με τον μικρό της αδερφό τον Ταξιάρχη. Χρωστάω μία επίσκεψη στον πατέρα της, τη μητέρα της και την Ειρήνη ίσως μες στον Ιούλιο. Είναι καλά, δούλεψε για κάποιο διάστημα σε ένα καφέ, τώρα κοιτάει και τα επόμενα της βήματα. Είναι πολύ καλά», είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να συνεχίσει τις σπουδές της η 21χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε «Θέλει να δουλέψει δεν θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της. Θέλει να βρει μια δουλειά και να εργαστεί. Η Ειρήνη, εάν καταδικαζόταν, θα τελείωνε η ζωή της. Θα καταδικαζόταν σε 30 χρόνια και θα εξέτιε τουλάχιστον τα 20. Εάν επιβίωνε».

Όταν στις 20 Νοεμβρίου του 2017 η 20χρονη κοπέλα έπεφτε στα δίχτυα των Αρχών του Χονγκ Κονγκ ο εφιάλτης για την οικογένεια και την ίδια μόλις ξεκινούσε. Η μεταφορά 2,6 κιλών κόκας, αξίας περίπου 300.000 ευρώ, κρυμμένης σε ένα σακίδιο πλάτης, είναι κατά τις τελωνειακές υπηρεσίες του Χονγκ Κονγκ σοβαρό παράπτωμα που τιμωρείται με πρόστιμο έως 5 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (640.000 δολάρια ΗΠΑ) και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η ίδια από την πρώτη στιγμή έλεγε πως είναι αθώα. Θύμα ενός περίεργου Ρουμάνου, του Πέτρου, ο οποίος την παγίδευσε και την έστειλε στο στόμα του λύκου. Αυτό το πρόσωπο με το οποίο η κοπέλα διατηρούσε για τρία χρόνια μια καθαρά φιλική σχέση στάθηκε μοιραίο στη ζωή της, καθώς εκμεταλλεύτηκε το πάθος της για τα ταξίδια και της έκανε δώρο δύο εισιτήρια για την Αντίς Αμπέμπα. Εκεί το κύκλωμα την παραμύθιασε λέγοντάς της ότι έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει μοντέλο και ότι έπρεπε να πάει στο Χονγκ Κονγκ για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Ο μυστηριώδης Πέτρος τής έδωσε το εισιτήριο και την τελευταία στιγμή ακύρωσε το δικό του ταξίδι λέγοντας ότι βρήκε φθηνότερο εισιτήριο δύο ημέρες μετά. Μαζί με τα ταξιδιωτικά έγγραφα πήρε και ένα σακ βουαγιάζ ορειβατικό για να βάλει κάποια επιπλέον πράγματα που ήθελε η ίδια μέσα και, όπως υποστήριξε στην απολογία της, δεν κατάλαβε ότι η τσάντα ήταν βαριά λόγω της κοκαΐνης που είχε σε ειδική κρύπτη, γιατί πάνω είχε κρίκους και διάφορα μεταλλικά στοιχεία, ενώ, όπως είπε, την πήρε βιαστικά και έφυγε καθώς θα έχανε την πτήση.

Στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είπε ότι πέρασε από τρεις ελέγχους. Στον πρώτο άδειασαν το σακ βουαγιάζ και έβγαλαν τα πράγματά της χωρίς να εντοπίσουν τη μυστική κρύπτη που έκρυβε τον καφέ φάκελο με την κοκαΐνη. Στον δεύτερο απλώς τσέκαραν το διαβατήριό της, ενώ στον τρίτο τη σταμάτησαν, έσκισαν το σακίδιο και βρήκαν τα ναρκωτικά. Οπως τόνισε, επειδή ο πατέρας της είναι αστυνομικός και εργαζόταν στο τελωνείο Μυτιλήνης, γνώριζε τους ελέγχους και τα μηχανήματα x-ray που ανιχνεύουν ναρκωτικά και έτσι δεν θα προσπαθούσε ποτέ να περάσει ναρκωτικά με αυτό τον τρόπο.

Η οδύσσεια για τη νεαρή κοπέλα από τη Μυτιλήνη μόλις είχε αρχίσει. Οδηγήθηκε με βαριές κατηγορίες στη φυλακή, με τους δικούς της ανθρώπους να βρίσκονται στο σκοτάδι και να παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα. Μόνο τα χρήματα που απαιτούνταν για τους δικηγόρους ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ποσά αστρονομικά για μια μέση οικογένεια της Μυτιλήνης που με μεγάλες δυσκολίες καταφέρνει να τα βγάζει πέρα. Ο πατέρας αστυνομικός, η μητέρα νοσοκόμα στο Κέντρο Υγείας της Λέσβου. Δύο μισθοί που ίσα-ίσα φτάνουν για μια τετραμελή οικογένεια, αφού εκτός από την Ειρήνη Μελισσαροπούλου το ζεύγος Μελισσαρόπουλου έχει και ένα 10χρονο αγόρι.

Ετσι, η κοπέλα βρέθηκε σε άσχημη οικονομική κατάσταση περιμένοντας μία φορά τον μήνα για να μιλήσει μόλις δέκα λεπτά με τους γονείς της, ενώ φοβόταν ακόμη και για τη ζωή της… Μοναδικός άνθρωπος που τη βοηθούσε και την έβλεπε ήταν ο Ελληνας πρόξενος, ο οποίος την προμήθευε με τα απολύτως απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης, όπως οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, σαπούνια, ενώ οι γονείς της τής έστελναν από την Ελλάδα κάποια βιβλία.

Το απίστευτο είναι ότι την κατάσταση δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τα capital controls που εμπόδιζαν τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ετσι, αν και είχε βρεθεί Βρετανός δικηγόρος να αναλάβει την εκπροσώπησή της, το θέμα κολλούσε στη μεταφορά των χρημάτων και για τον λόγο αυτό οι γονείς αναγκάστηκαν να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να τους επιτραπεί να στείλουν τα χρήματα στον νομικό εκπρόσωπο. Το ποσό των 11.000 ευρώ συγκεντρώθηκε από τον έρανο που έκανε η οικογένεια προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις της υπόθεσης.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου αθωώθηκε τον Μάρτιο του 2019 και επέστρεψε στην πατρίδα της.

Το θαύμα στις φυλακές και η δυνατή πίστη

«Με κλάμα και προσευχή πέρασα τις δύσκολες στιγμές.

Πολλοί λένε ότι από θαύμα σώθηκα και όντως έτσι έγινε.

Πρωί μεσημέρι και βράδυ ζούσα με προσευχές, σταυρούς, εξομολόγηση σε τέσσερις τείχους, να λέω συγγνώμη θα αλλάξω.

Έλεγα σε παρακαλώ δώσε μου δυο τρία πράγματα που έχουν ανάγκη οι δικοί μου και εγώ, θα δεις ότι θα αλλάξω.

Πιο κοντά στο Θεό ήρθα όταν ήμουν μέσα στη φυλακή.

Οράματα έβλεπα.

Στο νησί μου έχουμε τον Άγιο Ταξιάρχη στον οποίο πιστεύουμε όλοι οι Έλληνες. Είπα παιδιά, έχω άγγελο τώρα, θα αποκτήσω άγγελο.

Πίστευα σε αυτόν, ερχόταν στα όνειρά μου, 7 Νοεμβρίου ήρθε και με ακούμπησε στη φυλακή ο Ταξιάρχης» είπε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.