Χριστόφορος Πισσαρίδης: Ποιος ο «Τσίοδρας» της οικονομίας. Γιατί τον διάλεξε ο Μητσοτάκης

Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε τον Χριστόφορο Πισσαρίδη;

Μοντέλο «Τσιόδρα» και στην οικονομία σκέφτεται να καθιερώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλά στη διαχείριση του φονικού ιού έχοντας καταγράψει λίγους θανάτους και κρούσματα σε σχέση με άλλες χώρες. Μάλιστα δεκάδες ΜΜΕ σε όλον τον πλανήτη κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα για τον φονικό ιό.

Πλέον σε πρώτο είναι η ανάταση της οικονομίας. Σύμφωνα με προβλέψεις οικονομολόγων η Ελλάδα θα μπει και πάλι σε ύφεση μετά από σχεδόν δύο μήνες lockdown όπου τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

Η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί το πακέτο των 32 δις. από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα δώσει τα «κλειδιά» στον Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Πρόκειται για εξέχουσα προσωπικότητα των οικονομικών επιστημών με μεγάλη ακαδημαϊκή καριέρα. Το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ ενώ το 2015 εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Όπως αναφέρει το newsit.gr η επιτροπή, πριν από την κρίση του κορωνοϊού έχει ξεκινήσει την εκπόνηση ολιστικού αναπτυξιακού σχεδίου. «Θα προτείνει το σχέδιό της όπως ήταν από την αρχή η αποστολή της. Βεβαίως τα 32 δισ. είναι μια σημαντική παράμετρος του σχεδίου πλέον, αλλά θα το διαχειριστεί η κυβέρνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος.

Όπως είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βάρος θα πέσει σε ενέργεια και φυσικό περιβάλλον, τουρισμό και αγροδιατροφικό τομέα, μεταποίηση, μεταφορές και logistics, ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και κράτους, καινοτομία, εκπαίδευση και πολιτισμό.

Τον Χριστόφορο Πισσαρίδη θα πλαισιώνουν μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας και συντονιστικό ρόλο έχουν ο καθηγητής του London School of Economics, Δημήτρης Βαγιανός και ο καθηγητής του Yale, Κωνσταντίνος Μεγήρ. Ακόμη στην επιτροπή θα βρίσκονται και άλλοι καθηγητές αλλά και οικονομολόγοι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.