Κορονοϊός: Δεν πάει άλλο. Αυτά είναι τα 9+1 νέα αυστηρά μέτρα που αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι

Μονόδρομος είναι πια τα νέα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς η κατάσταση με τα νέα κρούσματα θυμίζει έντονα τα νούμερα Απριλίου.

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, σχεδόν 1000 μέσα σε 30 ημέρες, δείχνει τον δρόμο για νέα μέτρα.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και η σημαντική διασπορά φέρνει πιο κοντά τα νέα μέτρα ώστε να περιοριστεί ένα νέο κύμα πανδημίας.

Χθες ανακοινώθηκαν 65 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 34 αφορούσαν ταξιδιώτες, ενώ Αττική, Θεσσαλονίκη και Καβάλα ήταν οι τρεις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί ότι όπως ανέδειξε σε ρεπορτάζ του το iEidiseis, από τις αρχές Ιουλίου τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 969 με τον κορονοϊό κυριολεκτικά και σταθερά να καλπάζει.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, οι καθηγητές που παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη της πανδημίας καθώς και τα δεδομένα στο εξωτερικό συζητούν και προτείνουν:

1. Γενικευμένη και αυστηρή επιτήρηση χρήσης μάσκας.

2. Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους δημόσιους και μη. Κλειστούς και ανοιχτούς.

3. Χρήση μάσκας ακόμη και μέσα στους χώρους εργασίας.

4. Χρήση μάσκας στις εκκλησίες, κάτι που ήδη δέχεται ο κ. Ιερώνυμος.

5. Να δοθεί επίσημα και εκ νέου το «πράσινο φως» για εντατική τηλε-εργασία, ενδεχομένως και με νέα οικονομικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις.

6. Πλαφόν εισόδου σε καταστήματα, μπαρ, καφέ και μπιτς μπαρ ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

7. Κλείσιμο καταστημάτων όπου διεξάγονται μεγάλα πάρτι και υπάρχουν φαινόμενα έντονης πολυκοσμίας. Αυτό θα αφορά φυσικά και τα νησιά.

8. Μη χρήση κλιματιστικών σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες όταν δεν μπορεί ο χώρος να αεριστεί επαρκώς.

9. Πιο αυστηρά μέτρα και επιτήρηση τους στα ΜΜΜ

Η αλήθεια είναι οτι υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα ΜΜΜ, με τους ειδικούς να ζητούν ακόμη πιο αυστηρή επιτήρηση των μέτρων και αύξηση των δρομολογίων, αντί για μείωση λόγω θερινού προγράμματος, ενώ για τα σύνορα ζητάνε ακόμη πιο έντονη λήψη μέτρων με πολύ εντατικούς ρυθμούς.

Όλα τα παραπάνω μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι και όλα αυτά θα ανακοινωθούν και θα προστεθούν και άλλα, εφόσον πουν πρώτα το «ναι» οι λοιμωξιολόγοι.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή) Μητσοτάκης – Χαρδαλιάς – Τσιόδρας και οι συνεργάτες τους θα συμμετέχουν σε σχετική τηλεδιάσκεψη παρακολουθώντας στενά όσα τους προτείνουν οι ειδικοί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.