Πανελλήνιες 2020 Αποτελέσματα: Εδώ όλες οι βαθμολογίες. Άνω-κάτω οι Βάσεις 2020 | results.it.minedu.gov.gr

Αποτελέσματα πανελληνίων 2020: Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνονται οι Βαθμολογίες. Εδώ όλα τα νέα.

Πανελλήνιες 2020: Συντονιστείτε εδώ για όλα τα νέα που αφορούν τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Πανελληνίων 2020: Βάσεις 2020, Βαθμολογίες, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ εξετάσεων!

Αυτό ήταν! Μόνο λίγες ώρες απέμειναν πλέον μέχρι την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2020 από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελληνίων 2020 για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ θα γνωστοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή, καθώς το Υπουργείο Ιουλίου 2020, ανακοίνωσε με σχετικές εγκυκλίους ότι τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στις 10 Ιουλίου 2020!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Πανελληνίων 2020

Οι βαθμολογίες των μαθημάτων που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες 2020 στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, στις 12:00 το μεσημέρι.

Σήμερα θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, τα οποία θα αναρτήσουν τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα να αναρτήσουν τις βαθμολογίες των υποψηφίων στην ειδική πλατφόρμα, ώστε να ακολουθήσει κεντρικά ο έλεγχος.

Οι βάσεις εισαγωγής εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Πανελληνίων 2020: Πού και πώς θα δείτε τις βαθμολογίες σας

Οι καταστάσεις βαθμολογιών κατά την ανάρτησή τους στις σχολικές μονάδες δεν θα αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων (Βαθμολογίες) μέσα από την ειδική εφαρμογή http://results.it.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας.

Συντονιστείτε εδώ για τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Πανελληνίων 2020: Βάσεις 2020, Βαθμολογίες, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ εξετάσεων!

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό Δελτίο τους, καθώς η τελική ημερομηνία καταχώρησης της οριστικοποιημένης εκδοχής του είναι η 17η Ιουλίου.

Μέχρι τότε, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και, μετά την παρέλευσή της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να τροποποιήσει ή να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.

Οι βάσεις εισαγωγής εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αν και θα μπορούσαν να γίνουν γνωστές στις 30 Ιουλίου, το αργότερο, αν σε αυτά τα αποτελέσματα δεν συμπεριλαμβάνονταν οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τα ΤΕΦΑΑ.

Βάσεις 2020 εκτιμήσεις για ανακατατάξεις

Πτωτική φαίνεται ότι θα είναι η πορεία των βάσεων και φέτος. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», μετά την περσινή απώλεια εκατοντάδων μορίων, κυρίως στις πολυτεχνικές σχολές, η κατηφόρα, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις, συνεχίζεται και φέτος.

Ειδικότερα:

1ο επιστημονικό πεδίο – Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Νομικών Σπουδών: Αυξομειώσεις αναμένονται στον εν λόγω επιστημονικό πεδίο, με τις εκτιμήσεις να μην μπορούν να προσδιορίσουν συγκεκριμένα την τάση της πορείας των βάσεων. Στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομικές και Ψυχολογίες, οι μεταβολές θα είναι μικρές ενώ φέτος οι ξένες Φιλολογίες αναμένονται κάτω από τη βάση.

2ο επιστημονικό πεδίο – Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών: Πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην περιφέρεια.

3ο επιστημονικό πεδίο – Επιστημών Υγείας: Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρή πτώση στις Ιατρικές Σχολές, λόγω του μαθήματος της Χημείας. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η Ιατρική Αθήνας έπεσε στα 18.724 και της Θεσσαλονίκης στα 18.585 μόρια, ενώ η τελευταία Ιατρική κατέγραψε 18.123 μόρια.

4ο επιστημονικό πεδίο – Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής: Πιθανή άνοδο στη βάση εισαγωγής μπορεί να δουν οι οικονομικές σχολές, καθώς φέτος πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν δυσκόλεψαν τους υποψήφιους και αναμένονται καλές επιδόσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.