Φρεγάτα Λήμνος: Επακούμβηση Kemal Reis, δεύτερο επεισόδιο, λογομαχία Έλληνα-Τούρκου Στρατηγού. Φωτογραφίες απόδειξη

Ποια η αλήθεια πίσω από τη σύγκρουση της φρεγάτας Λήμνος και της Τούρκικης ψευτοφρεγάτας Kemal Reis;

Ο σκληρός διάλογος του Έλληνα και του Τούρκου στρατηγού, οι φωτογραφίες απόδειξη και ένα πιθανό δεύτερο επεισόδιο.

Η… επακούμβηση του Kemal Reis από την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ αλλά και ένα δεύτερο επεισόδιο που φαίνεται πως συνέβη, αποδεικνύει και την αποφασιστικότητα της Ελληνικής πλευράς αλλά και την πιθανότητα ενός πολύ σοβαρού ατυχήματος.

«Είπαμε, μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση», είπε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε βουλευτές του AKP σχετικά με την διαρκούσα ήδη πέντε ημέρες περιπλάνηση του ερευνητικού Oruc Reis συνοδεία του τουρκικού στόλου σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Πέρα από τους λεονταρισμούς, ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε να βρίσκεται πίσω από τις ψευδείς πληροφορίες που διακινήθηκαν σε μέρος του τουρκικού Τύπου ότι σε προχθεσινή σύγκρουση ελληνικού με τουρκικό πολεμικό πλοίο κοντά στην θαλάσσια περιοχή που κινούνταν το Oruc Reis η ελληνική φρεγάτα Λήμνος υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Τα τουρκικά fake news που προφανώς εντάσσονται σε μια επιχείρηση προπαγάνδας και ψυχολογικού δεν επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα.

Η φρεγάτα Λήμνος συμμετείχε την Πέμπτη στα ελληνογαλλικά αεροναυτικά γυμνάσια που διεξήχθησαν στην περιοχή που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα με την παράνομη Navtex και όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες δεν έχει υποστεί την παραμικρή ζημία, όπως προσπάθησαν να προβάλλουν οι Τούρκοι.

Φωτογραφίες απόδειξη φρεγάτας Λήμνος – Kemal Reis

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε φημολογία ότι υπήρξε σύγκρουση ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας.

Οι πληροφορίες αυτές φαίνεται πως επαληθεύονται καθώς υπάρχει και φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει το θερμό επεισόδιο με τα τουρκικά πολεμικά σκάφη που συνοδεύουν το Oruc Reis στην παράνομη Navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οπως αναφέρει η Καθημερινή το συμβάν προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα Λήμνος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στα χθεσινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Το «ατύχημα», ευτυχώς δεν έγινε δυστύχημα κι έτσι οι φήμες που κυκλοφορούν από την Τετάρτη το βράδυ στο Διαδίκτυο για περιστατικό «επακούμβησης» δύο φρεγατών, μιας ελληνικής και μιας τουρκικής, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της δραστηριότητας του «Oruc Reis» στη θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επιβεβαιώνονται.

Η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική που συμμετείχε κανονικά την Πέμπτη στα ελληνογαλλικά ναυτικά γυμνάσια. Οντως η «Λήμνος» εμφανίστηκε στις ασκήσεις με ένα μικρό σημάδι στην πλώρη της, χωρίς ωστόσο να έχει επηρεαστεί καθόλου το αξιόπλοο και το αξιόμαχό της.

Σχολιάζοντας μάλιστα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τη γείτονα και τα οποία υποστήριζαν ότι το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιές ύστερα από «εμπλοκή» με το «Kemal Reis», αρμόδιες πηγές σημείωναν ότι επειδή «διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην φρεγάτα Λήμνος», η φωτογραφία από τη συμμετοχή του πλοίου στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX είναι ίση με χίλιες λέξεις».

Παραθέτοντας δε τη φωτογραφία του σκάφους εν πλω, οι ίδιες πηγές ανέφεραν με νόημα πως «προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν υπερβολικά από την άσκηση». Σύμφωνα δε με την Εστία, η ελληνική φρεγάτα προκάλεσε ισχυρό ρήγμα στην πρύμνη του «Kemal Reis», που έπληξε το γόητρο της Τουρκίας.

Μάλιστα η εφημερίδα κάνει λόγο και για σκληρούς διαλόγους ανάμεσα στον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Τούρκο ομόλογό του Γιάσαρ Γκιλέρ. Το θέμα αναδείχτηκε και από την ηλεκτρονική έκδοση των Times, που σε ανταπόκρισή τους από την Κωνσταντινούπολη εμφανίζουν τον Ερντογάν να απειλεί με αντίποινα.

Σύμφωνα με τον Δήμο Βερύκιο, αν κάποιος πήρε απάντηση από τη σύγκρουση της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ με την κατά 15 χρόνια νεότερη φρεγάτα KEMAL REIS είναι η Τουρκία και ο ίδιος ο Ερντογάν διότι η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη στην τουρκική φρεγάτα.

Και ο λόγος είναι απλός! Συγκρίνοντας τα σκαριά των δυο πλοίων είναι η «μέρα με την νύχτα». Όπως παρατηρεί ναύαρχος «μπαρουτοκαπνισμένος» είναι σαν να συγκρούστηκε γερμανική θωρακισμένη λιμουζίνα (ΛΗΜΝΟΣ) με πολυεστερική κούρσα της DDR [Ανατολικής Γερμανίας] (KEMAL RAIS).

Χρόνια τώρα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αποκαλούν «ψευτοφρεγάτες» τον συγκεκριμένο τύπο τουρκικών φρεγατών που έχουν κατασκευαστεί σε τουρκικά ναυπηγεία με γερμανική τεχνογνωσία αλλά με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Ο Ερντογάν δεν θα ήθελε επ΄ουδενί να βγουν φωτογραφίες ή βίντεο με στραπατσαρισμένη την φρεγάτα KEMAL REIS διότι η στρατηγική του στην εξωτερική πολιτική βασίζεται στον μύθο του «άχαστου» που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει… Ειδικότερα στο καινούργιο πεδίο που δραστηριοποιείται τους τελευταίους δέκα μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο με το αφήγημα διεκδικώ να πάρω πίσω αυτά όλα που έχουν αρπάξει από την Τουρκία…

Ωστόσο ο Ερντογάν ξέρει καλά την πραγματική εικόνα και την διάταξη δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο γι αυτόν τα διεξάγει αεροναυτικές επιχειρήσεις ανοιχτά της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Ερντογάν στο πνεύμα του μεγαλοϊδεατισμού και την εικόνα του άτρωτου ηγέτη επιχειρεί να εμφανίσει στο εσωτερικό ως «φακίρης» που μπορεί ταυτόχρονα να τα κάνει όλα μαζί: Και να διεκδικεί χαμένα θαλάσσια σύνορα στην Μεσόγειο και να πολεμάει στο Αιγαίο, την Κύπρο, τη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ.

Περίπου στις 7 το πρωί της Παρασκευής το Oruc Reis και ο τουρκικός στολίσκος που το συνοδεύει συνέχιζαν να κινούνται άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια του Καστελόριζου.

Το τουρκικό ερευνητικό απείχε περίπου 25 μίλια από το δυτικό όριο της περιοχής που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι για σεισμικές εργασίες. Οι επόμενες κινήσεις του θα αποκαλυφθούν περίπου στις 2 το μεσημέρι, όταν προσεγγίσει το όριο της περιοχής όπου έχει δηλώσει πως θα πραγματοποιήσει έρευνες.

Διαβάστε πώς πραγματικά η φρεγάτα Λήμνος «ξεκοίλιασε» το Kemal Reis και το βίντεο της σύγκρουσης που έχει ο Μακρόν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.