Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα. Τι αποφάσισε η κυβέρνηση, πού κλείνουν μπαρ, εστιατόρια

Ποια είναι τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την εξάπλωση του κορονοϊού;

Σε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, προχωρά η κυβέρνηση μετά την έξαρση των τελευταίων ημερών και τα 203 κρούσματα της κυριακής.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

Η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί όμως στη Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιήσει ομιλία.

Από τις 17/08, για είσοδο στην Ελλάδα, καθίσταται υποχρεωτικη η προσκόμιση αρνητικού τεστ για όλους τους εισερχόμενους από Σουηδία, Τσεχία, Βελγιο, Ισπανία, Ολλανδία. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει 72 ώρες πριν.

Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ για όλους τους εισερχόμενους

Από τις 16/08, μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από την Κακαβιά. Θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα.

Αναστέλλεται κάθε δημόσια εκδήλωση με όρθιους, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων

Αποφασίστηκε από τις 11/08 μέχρι 2308 ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ-Εστιατόρια) θα μένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις Περιφέριες: Κρήτης, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης.

Προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, την Πολιτική Προστασία για την ανασκόπηση των τελευταίων δεδομένων για την επιδημία, αλλά και η έκκληση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες ανα αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.