Ανασχηματισμός: Ορκωμοσία με μάσκες για νέους υπουργούς. Σάλος με ακάλυπτους παπάδες [φωτο]

Πώς έγινε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης;

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν σήμερα, Τετάρτη (05/08) από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε την Τρίτη (04/08).

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό προκειμένου να ορκιστούν ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης φόρεσαν μάσκες κατά του κορωνοϊού για τη διαδικασία της ορκωμοσίας, τις οποίες είχαν λάβει ως δώρο νωρίτερα από τον πρωθυπουργό, ενώ πριν και μετά τη χρήση της πένας για τις υπογραφές έκαναν χρήση αντισηπτικού και φυσικά δεν υπήρξαν χειραψίες. Οι μόνοι που δεν φορούσαν μάσκες ήταν οι ιερείς.

Ο νέος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγου, ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Πρόκειται για τους Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, τον Νίκο Παπαθανάση, που αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα και τα νέα μέλη του κυβερνητικού σχήματος, τον Παναγιώτη Τσακλόγου υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιο για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Ζωή Ράπτη, υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για τα θέματα Ψυχικής Υγείας και τον Νικόλαο Ταγαρά, υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ η ορκωμοσία τελέστηκε με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού και όλοι οι παρευρισκόμενοι φορούσαν προστατευτικές μάσκες, οι εκπρόσωποι τις Εκκλησίας για μία ακόμη δεν τήρησαν τον νόμο και έμειναν ακάλυπτοι.

Δείτε φωτογραφίες από την ορκωμοσία:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.