Δημοσκόπηση GPO: Έγινε το μεγάλο μπαμ. Ποιες οι τρεις εκπλήξεις και ανατροπές

Μια ακόμα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας φέρνει εκπλήξεις και ανατροπές.

Η μία έκπληξη στην πρόσφατη δημοσκόπηση είναι εξαιρετικά θετική, καθώς αφενός η Χρυσή Αυγή δεν υφίσταται (και) δημοσκοπικά πλέον, αφετέρου το νέο ακροδεξιό δημιούργημα του Ηλία Κασιδιάρη αγνοείται.

Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, ας μην πανηγυρίζουμε ακόμα ότι η χώρα έκλεισε οριστικά την πιο ντροπιαστική σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της, όμως σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ ενθαρρυντικό βήμα.

Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη της δημοσκόπησης GPO έχει να κάνει με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη το οποίο ενώ ξεκίνησε με φιλοδοξίες και όνειρα για να ξεπεράσει τον Σύριζα, δείχνει να βυθίζεται. Τα εσωκομματικά προβλήματα και έλλειψη πειστικού αντιπολιτευτικού λόγου, φέρνουν την παράταξη εκτός βουλής τόσο σύντομα.

Πιο συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό των Παραπολιτικών τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με διαφορά 16,8%. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία έχει το 39,6%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 22,8%.

Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο 6,9%, ενώ το ΚΚΕ στο 5,6%. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκεται στο όριο εισόδου στη βουλή με 3,3%, ενώ εκτός κοινοβουλίου βρίσκεται το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Η τρίτη έκπληξη αφορά τη δημοτικότητα της Φώφης Γεννηματά που πια συναγωνίζεται ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα για τη δεύτερη θέση.

Μάχη γίνεται για τη δεύτερη θέση της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μόλις δύο μονάδες διαφορά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 35,6%, ενώ η Φώφη Γεννηματά 33,6%. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πρώτος και μεγάλη διαφορά αφού συγκεντρώνει 60,8%.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 52,8% απάντησε πως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 26,4% ο Αλέξης Τσίπρας και το 20,2% κανένας από τους δύο.

Ακόμα, χαμηλή συσπείρωση παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ 66,8% έναντι της Νέας Δημοκρατίας 84,7%

Το 51,4% κρίνει θετικά τους χειρισμούς στην οικονομία, ενώ αρνητικοί ή μάλλον αρνητικοί είναι το 44,7%

Ένα 62,7% των ερωτηθέντων απαντά πως “ναι ή μάλλον ναι πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος με την Τουρκία”, ενώ “όχι” λέει το 35,7%.

Το 55,4% κρίνει θετικά τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στην πανδημία και το 41,5% κρίνει αρνητικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.