Επίδομα παιδιού: Τι αλλάζει, πώς υπολογίζεται. Νέα κριτήρια

Δείτε για το επίδομα παιδιού πως υπολογίζεται αλλά και τα νέα κριτήρια που θεσπίστηκαν.

Το επίδομα παιδιού που πρόκειται να καταβληθεί την Τετάρτη 30/9, υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα. Δηλαδή όσα έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Ταυτόχρονα, συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.

Έτσι, το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140, 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Μάλιστα, για την χορήγηση του, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του TAXISnet.

Επίσης, διάταξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, φέρνει νεά κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος παιδιού.

Συγκεκριμένα, αλλάζουν οι προϋποθέσεις χορήγησης για όσους έχουν παιδιά, που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Πλέον, περιλαμβάνεται στα απαραίτητα κριτήρια και η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών δικαιούχων σε σχολείο.

Παράλληλα, υπάρχει ως προϋπόθεση η «συνέπεια» του μαθητή στην υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή να μη μένει από απουσίες.

Έτσι, όσοι καταθέτουν αίτηση, θα πρέπει, εφόσον έχουν παιδιά, που πηγαίνουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, να δηλώνουν και το σχολείο, που πηγαίνουν τα παιδιά τους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.