Καστελόριζο: Ποιος έβαψε κόκκινη την Ελληνική σημαία. Τουρκικό drone, εμβατήρια [video]

Ποιοι έριξαν κόκκινη μπογιά στην Ελληνική σημαία στο Καστελλόριζο και τι έκανε Τουρκικό drone πάνω από το νησί;

Απίστευτη πρόκληση στο Καστελλόριζο με δολιοφθορά ελληνικής σημαίας, αλλά και με πτήση drone.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το περιστατικό σημειώθηκε χθες όταν ένα drone που σύμφωνα με πληροφορίες είχε απογειωθεί από το Κας της Τουρκίας έφτασε μέχρι την είσοδο του λιμανιού του Καστελλόριζου και από τα ηχεία που άρχισε να παίζει τον τουρκικό εθνικό ύμνο κι αμέσως μετά σειρήνες πολέμου με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση.

Ωστόσο η πρόκληση δεν σταμάτησε εκεί καθώς άγνωστοι έριξαν κόκκινη μπογιά πάνω σε ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη από την δεξιά πλευρά του νησιού.

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι, στοχοποιώντας για μία ακόμη φορά το Καστελόριζο.

Στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου, αναστάτωση προκλήθηκε στους κατοίκους, από την πτήση άγνωστης προέλευσης drone που έπαιζε από τα ηχεία που έφερε, τον τουρκικό εθνικό ύμνο και οθωμανικά εμβατήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το drone πέταξε για παραπάνω από 40’ στον αέρα επάνω από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, πριν εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση. To ΟPEN TV μετέδωσε σχετικά πλάνα και πληροφορίες.

Το περιστατικό με το drone δεν ήταν το μοναδικό. Η μεγάλη ελληνική σημαία που υπάρχει ζωγραφισμένη στον βράχο επάνω από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται ακόμη και από τα τουρκικά παράλια, υπέστη δολιοφθορά με κόκκινη μπογιά που άγνωστοι έριξαν πάνω της.

Ενημερωμένες πηγές πάντως αναφέρουν ότι πρόκειται για μία μεμονωμένη κίνηση ιδιώτη και ότι δεν μπορεί να αποδοθεί σε κάποιον το συμβάν.

Λίγες ώρες αργότερα μάλιστα, οι ζημιές στην ελληνική σημαία αποκαταστάθηκαν όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Αρχικά πληροφορίες ανέφεραν ότι η μπογιά έπεσε από το drone κάτι που δεν επιβεβαιώνεται. Για το περιστατικό διενεργούν έρευνα η αστυνομία και το λιμενικό.

Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία

Μάλιστα το τουρκικό KARAR TV έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από drone τα οποία δείχνουν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία που φαίνεται, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά.

Οι Αρχές διερευνούν αν τα δύο περιστατικά συνδέονται, αν πρόκειται για το ίδιο drone που πέταξε στο Καστελόριζο από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ή από κάποιον Τούρκο φανατικό ή από κάποιον επισκέπτη του νησιού και με ποιον τρόπο έγινε η δολιοφθορά κατά του εθνικού μας συμβόλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.