«Βόμβα» Κικίλια: Αποκάλυψε το νέο μέτρο που εξετάζεται για κορωνοϊό. Χαμός στις πλατείες

Για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες και εξωτερικούς χώρους και τα νέα μέτρα κορωνοϊού μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορονοιο».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης πως «θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες» ενώ ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για την υπευθυνότητα τους.

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στο τραπέζι

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό τη διασποράς του κορωνοϊού ρωτήθηκε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας ότι «όσο δεν βελτιώνονται οι δείκτες, θα τίθενται άλλα μέτρα.

Όσο δυσκολεύονται οι δείκτες και δεν προσέχουμε τόσο οι ειδικοί και οι επιστήμονες ενδεχομένως να πρέπει να βρουν και άλλα μέτρα για να προστατεύσουν την κοινωνία».

Όπως είπε, μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ οι μάσκες παντού και άλλα μέτρα «έχουν πέσει στο τραπέζι».

Εξήγησε, πάντως, ότι «εισηγήσεις κάνει η επιτροπή, αποφάσεις παίρνει η κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε στα μέτρα να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά».

Παράλληλα εξέφρασε την στεναχώρια του για την «εικόνα ορισμένων που δεν σταθμίζουν τον κίνδυνο για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους».

«Κάνουμε προσπάθεια όλοι μαζί, αξιολογώ πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την προσταεύσουμε» συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικιλίας.

Όσον αφορά, τέλος, τους 65αρηδες ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «προφανώς και πρέπει να προσέξουν γιατί η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ειναι τα 69 έτη και έχουν χάσει τη ζωή τους 376 άνθρωποι με και η μέση ηλικία τους ήταν τα 78 έτη».

Σύψας για απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65

Αν το επιβάλει η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα ζητηθεί να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό Νίκος Σϋψας.

Όπως δήλωσε, το σχέδιο υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα εισηγήσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65 αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών.

Μπορεί οι ειδικοί να τονίζουν σε κάθε τόνο ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊο στην Αττική είναι δύσκολη όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ και γι’ αυτό να συστείνουν, μεταξύ άλλων, την αποφυγή του συγχρωτισμού, αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τέτοιες εικόνες να καταγραφούν και το βράδυ του Σαββάτου σε περιοχές όπως το Μοναστηράκι, το Παγκράτι και τα Εξάρχεια.

Αν και τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες έκλεισαν τα μεσάνυχτα, όπως προβλέπεται από τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, η κάμερα κατέγραψε σκηνές συνωστισμού και στην πλατεία Βαρνάβα και στον Άγιο Νικόλαο στα Εξάρχεια.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των μέτρων που ισχύουν υπάρχει ανώτατο όριο 9 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση ή συνάθροιση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.