Γιατί οι Τούρκοι στρατηγοί αρνήθηκαν να βυθίσουν Ελληνικό πλοίο: Έξαλλος ο Ερντογάν

Γιατί οι Τούρκοι στρατηγοί αρνήθηκαν να βυθίσουν Ελληνικό πλοίο παρά τις διαταγές Ερντογάν;

Τους λόγους για τους οποίους οι Τούρκοι στρατηγοί φέρονται να αρνήθηκαν την εντολή του Ερντογάν για πρόκληση θερμού επεισοδίου αναλύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια της γερμανικής εφημερίδας, Μάριο Σέντκερ, οι Τούρκοι στρατηγοί ανέλυσαν στον Ερντογάν ότι όταν ο στρατός προετοιμάζεται για πόλεμο ακολουθεί μια συγκεκριμένη σειρά: πρώτα γίνονται οι συζητήσεις στο παρασκήνιο με τους εμπλεκόμενους, μετά πραγματοποιούνται γυμνάσια, ακολουθούν ακριβείς στρατιωτικές ασκήσεις, στη συνέχεια προειδοποιητικά πυρά, και μετά η επίθεση.

«Η Τουρκία βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση “γυμνάσια πολέμου”: στα τέλη Αυγούστου το ναυτικό πήρε θέση, τις επόμενες δύο εβδομάδες η Τουρκία σκοπεύει να ξεκινήσει στρατιωτικά γυμνάσια βορειοδυτικά της Κύπρου, πρόκειται για εξαγγελία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο δημοσίευμα η Die Welt υποστηρίζει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο, χωρίς όμως να υπάρξει νεκρός.

«Όταν οι στρατηγοί αρνήθηκαν, κάποιος άλλος πρότεινε να καταρρίψουν ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος.

Ο πιλότος θα μπορούσε να σωθεί χάρη στο ειδικό κάθισμα εκτίναξης. Αλλά οι στρατηγοί αρνήθηκαν να το κάνουν και αυτό», υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Πέτσας: Εγκυρη εφημερίδα η Die Welt

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε την Die Welt «έγκριτη εφημερίδα» και πρόσθεσε ότι κανείς δεν το έχει ακόμα διαψεύσει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.