Κλειστά σχολεία: Κάνουν κατάληψη, ενώ τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά και παίρνουν απουσίες

Πώς την πάτησαν οι καταληψίες, οι οποίοι βρέθηκαν να κάνουν κατάληψη στα σχολεία, ενώ τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά από το σπίτι και αυτοί παίρνουν απουσίες;

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι καταληψίες στα σχολεία, καθώς η κατάληψη τους δεν έχει πια αντικείμενο και δεν πιέζει το σύστημα.

Ο αγώνας των μαθητών που κάνουν κατάληψη στα σχολεία είναι πια άνευ αντικειμένου, καθώς τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά από το σπίτι και αυτοί παίρνουν απουσίες.

Με «όπλο» την τηλεκπαίδευση επιχειρεί να «σπάσει» τις καταλήψεις στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, αλλά και με μαθήματα τα Σάββατα και περικοπή περιπάτων, για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Οποιος μαθητής δεν συμμετέχει στην τηλεδιαδασκαλία θα παίρνει απουσία.

Σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου Παιδείας η τηλεκπαίδευση ξεκινά σήμερα από όλα τα σχολεία, με υποχρεωτική συμμετοχή και ο Διευθυντής καταρτίζει πλήρες ωρολόγιο, εξ αποστάσεως πρόγραμμα , στο οποία γράφει όλους τους μαθητές στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Στην Αττική παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με κλειστά σχολεία, τόσο λόγω κορωνοϊού όσο και λόγω καταλήψεων.

Τα κλειστά σχολεία και σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα λόγω κρούσματος κορωνοϊού ανέρχονται σε 162, σύμφωνα με τα επίσημα χθεσινοβραδινά στοιχεία εκ των οποίων τα 128 είναι στην Αττική ενώ οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 600 , εκ των οποίων περίπου οι μισές είναι σε σχολεία της Αττικής.

Το υπουργείο Παιδείας ως «απάντηση» στις καταλήψεις έδωσε τα μαθήματα σε αργίες και τα Σάββατα , και περιορισμό περιπάτων όπως ορίζει ο νόμος αλλά και με μαθήματα εξ αποστάσεως.. Οπως είπε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «από αύριο (σ.σ. σήμερα), στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους».

Σχετικά με τα μαθήματα που χάνονται λόγω καταλήψεων η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε: «όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων».

Η υπουργός τόνισε ότι είναι «θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία» και το ξεκαθάρισε: «δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση». Σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη φτάνουν τα 600, με περίπου τα 250 εξ αυτών να είναι στην Αττική.

Συλαλλητήριο στο κέντρο

Σήμερα οι μαθητές έχουν ανακοινώσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (στις 12:00) και σε άλλες πόλεις με αιτήματα που αφορούν στις αποστάσεις στα σχολεία, τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και τη μη χρήση μάσκας. Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του υπουργείου μόνο στο 3% των τμημάτων ο αριθμός των μαθητών κυμαίνεται από 26-30.

Η ΟΛΜΕ προκήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως και τις 14:00 σήμερα προκειμένου να πάνε οι καθηγητές στο συλαλλητήριο , προκηρύσσει νη ΟΛΜΕ.

Η εκπαιδευτική ομοσπονδία χαρακτηρίζει: «Τον αγώνα των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση και στην υγεία είναι δίκαιος . Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας».

Γεραπετρίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετεί πολιτικά τις κινητοποιήσεις στα σχολεία

Σφοδρή σύγκρουση για τις καταλήψεις στα σχολεία και την διανομή μασκών στους μαθητές είχαν χθες, στην Βουλή οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Γιάννης Ραγκούσης.

Ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε ότι οι καταλήψεις «δεν είναι όπλο διεκδίκησης αλλά όπλο αυτοπροστασίας των μαθητών», είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετεί πολιτικά τις κινητοποιήσεις στα σχολεία. Δικαιώνει την επιβολή της μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία των παιδιών που θέλουν να διδαχθούν και εμποδίζονται. Έχουμε μια καταδυνάστευση με ταξικό χαρακτήρα».

Fake news για την παιδεία

Fake news στην παιδεία εντόπισε το υπουργείο Παιδείας που αφορούν στο άνοιγμα των σχολείων «Τα σχολεία αποτελούν κατεξοχήν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ομάδα των ειδικών επιστημόνων, τα παιδιά δεν αποτελούν τη συνήθη πηγή μετάδοσης του SARS-CoV-2 και συνεπώς, με την προϋπόθεση της εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, οι εκπαιδευτικές μονάδες δεν αποτελούν, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, περιβάλλον με αυξημένη δυναμική διασποράς του ιού»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.