Έκπληξη για lockdown: Ποια καταστήματα ανοίγουν άμεσα. Aλλαγές και σε σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια

Ο κύβος ερρίφθη και τα εποχιακά καταστήματα ανοίγουν. Έρχονται όμως και αλλαγές στα σούπερ μάρκετ.

Στο διαδικτυακό συνέδριο που πραγματοποιεί το Iνστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) με θέμα «Σούπερ μάρκετ 2030 – Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της στρατηγικής του κλάδου των σούπερ μάρκετ», μίλησε ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι θα ανακοινωθεί άμεσα η απόφαση για το άνοιγμα των εποχιακών καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό «προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών), κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές.

Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο γι’ αυτά τα είδη, το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ, και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση» είπε και πρόσθεσε:

«Θέλω να συμμεριστώ μαζί σας την αγωνία που έχουμε να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα η αγορά να παραμείνει όρθια, λειτουργική και οι επιχειρήσεις να υπάρχουν, να μην έχουν υποστεί ανήκεστο βλάβη».

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι τα σούπερ μάρκετ δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. «Εγώ πρώτος βγήκα και διέψευσα όλες τις φήμες που προέκυψαν, ότι δήθεν τα σούπερ μάρκετ είναι εστίες υπερμετάδοσης.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μίλησα με τον ΕΟΔΥ και δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να τεκμηριώνει αυτή την άποψη. Αντιθέτως, έχει αποδειχθεί ότι η αγορά σούπερ μάρκετ έχει κινηθεί με τρόπο μεγάλης υγειονομικής ασφάλειας».

Τι είπε για τα κομμωτήρια και γενικότερα το lockdown στην Ελλάδα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας;

Τις σκέψεις που υπάρχουν στο κυβερνητικό επιτελείο για τα κομμωτήρια, αλλά και άλλες δραστηριότητες που εξετάζεται να επανέλθουν κατά τη σταδιακή άρση του υπάρχοντος lockdown, αποκάλυψε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, προανήγγειλε, μεν, πως δεν είναι πιθανή η χαλάρωση των μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά δήλωσε πως εξετάζεται να επαναλειτουργήσουν σύντομα τα κομμωτήρια.

Παράλληλα, εξήγησε πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η σειρά με την οποία θα επανέλθουν στην κανονικότητα τα σχολεία, το λιανεμπόριο και η εστίαση και πως αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να ανακοινωθεί οτιδήποτε σχετικό.

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως προκύπτουν θετικά στοιχεία όσον αφορά στην πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού, διεμήνυσε πως θα αρχίσει τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, προσέθεσε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.