Lockdown: Τα 4 μέτρα της κυβέρνησης για την Πρωτοχρονιά. Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Ποια τα 4 μέτρα της κυβέρνησης για την Πρωτοχρονιά;

Το πιο δύσκολο τεστ για την κυβέρνηση έρχεται τις επόμενες 10 μέρες. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχει φανεί αν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα κορωνοϊού ή όχι.

Γι’ αυτό κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρξει ενόψει της τελευταίας… πίστας των γιορτών, την ώρα μάλιστα που πλησιάζει η έναρξη του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού και το επιδημιολογικό φορτίο πρέπει να παραμείνει χαμηλό.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι παρά την πτώση των κρουσμάτων δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό θα δούμε την γνωστή συνταγή των Χριστουγέννων και παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00-05:00, (χωρίς καμιά αλλαγή στην ώρα παρά τα όσα ακούγονται) και απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

2. Μέχρι 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι

3. Το μετρό θα παραμείνει κλειστό 17:00-21:00

4. Οι πολίτες που θα μετακινηθούν θα πρέπει να στείλουν 2 μηνύματα στο 13033 με τον κωδικό 6. Ένα για την μετάβαση και ένα για την επιστροφή.

Στο μέτωπο των σχολείων αντίθετα τα πράγματα τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα, καθώς κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι δεν έχουν καταλήξει σε μια οριστική απόφαση.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8/1, σίγουρα τα δημοτικά με έναν αστερίσκο για τα γυμνάσια και τα λύκεια. Αν σήμερα είχαμε 7/1 και τα επιδημιολογικά στοιχεία ήταν τα ίδια δεν θα υπήρχε καμιά συζήτηση. Τα σχολεία θα άνοιγαν κανονικά.

Επειδή όμως κανείς δεν γνωρίζει αν θα δούμε τις επόμενες μέρες αναζωπύρωση των κρουσμάτων λόγω της κινητικότητας στις γιορτές, οι λοιμωξιολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί. Προτείνουν να μην γίνει κάποια βιαστική κίνηση, αλλά να περιμένουν τα στοιχεία που θα προκύψουν μετά τις 10/1 και στη συνέχεια να πάρουν οι οριστικές αποφάσεις.

Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή που πολύ δύσκολα θα αλλάξει είναι να πάμε σε ένα προσεκτικό άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 18/1. Αν δεν το δούμε αυτό, τότε θα σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα έχει ανέβει ανησυχητικά και το τρίτο κύμα της πανδημίας θα είναι προ των πυλών…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.