Παγώνη: Γι’ αυτό αραιώνουν το εμβόλιο του κορονοϊού. Όλη η αλήθεια

Τι αποκάλυψε η Ματίνα Παγώνη για το εμβόλιο του κορονοϊού;

Στο Νewsbomb.gr μίλησε η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στα όσα γράφονται στο Διαδίκτυο για το εμβόλιο του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητά του και το περιεχόμενο των δόσεων που ήδη λαμβάνει η πολιτική ηγεσία και το υγειονομικό προσωπικό.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ χαρακτηρίζει εκτός πραγματικότητας τις διάφορες θεωρίες που διατυπώνονται για το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού, όπως για παράδειγμα ότι όσοι εμβολιάστηκαν την Κυριακή δεν έλαβαν τη δόση του εμβολίου, αλλά σκεύασμα που περιείχε ορό.

Αναφορικά με το ερώτημα, γιατί αραιώνεται η δόση του εμβολίου, η κ. Παγώνη επισημαίνει πως το κάθε σκεύασμα είναι για 5 δόσεις εμβολίου, οπότε είναι φυσιολογικό να αραιώνεται με ορό.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού η κ. Παγώνη διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο και κάλεσε όλους τους Έλληνες να εμβολιαστούν.

«Οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις και αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Με τα δεδομένα που έχουμε οι μεταλλάξεις δεν δημιουργούν πρόβλημα στο εμβόλιο για την COVID-19 και μας καλύπτει στο 95%» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε πως θα πρέπει να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού για να υπάρξει μια σχετική ανοσία, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα έρθουν κι άλλα εμβόλια, οπότε θα μπορέσει να εμβολιαστεί ένας ικανός αριθμός πολιτών.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων η κ. Παγώνη εκτίμησε πως με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου όλες οι βαθμίδες. Ωστόσο επανέλαβε πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση και είναι αναγκαίο να τηρηθούν τα μέτρα στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς ώστε να αποφευχθεί μία νέα επιδείνωση στην επιδημιολογική εικόνα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.