Λέανδρος: Νέο βαρύ κύμα, χιόνια μέσα στην Αθήνα. Προβλέψεις Αρναούτογλου, Μαρουσάκη 17,18,19/1 [vid]

Έρχεται νέο βαρύ κύμα της κακοκαιρίας Λέανδρος – πότε θα χιονίσει μέσα στην Αθήνα σύμφωνα με Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη;

Η κακοκαιρία Λέανδρος σαρώνει την Ελλάδα και τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα βόρεια της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές περιοχές της χώρας.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας βλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Τι λένε Σάκης Αρναούτογλου και Κλέαρχος Μαρουσάκης;

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Λέανδρος, η οποία πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, με ισχυρές χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμα και στην Αττική αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου του Open TV, Κλέαρχου Μαρουσάκη, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια αλλά και την Πελοπόννησο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωνε αργά το βράδυ του Σαββάτου: «Μόλις κάθισα μετά από μία εξαντλητική μέρα να ρίξω μία ματιά στα καιρικά μελλούμενα και βλέπω ότι τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες της ερχόμενης Δευτέρας και χοντρικά για ένα πεντάωρο-εξάωρο ο Λευκός επισκέπτης δεν θα αφήσει παραπονεμένους μεταξύ και άλλων περιοχών της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας και τους κατοίκους της Αττικής ακόμα και παραθαλάσσιων ίσως τμημάτων του νομού πριν αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία σταδιακά από την Τρίτη».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει από την πλευρά του: «Συνεχίζεται η επέλαση του ισχυρού χιονιά στη χώρα μας. Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα που ίσως είναι ισχυρότερο και με μεγαλύτερη διάρκεια το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη 18-19/1.

Πολύ πιθανό να δούμε πυκνές χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αθήνας. Μεγάλη προσοχή και σε Πελοπόννησο – Κρήτη. Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τις βραδινές ώρες….Τα χιόνια ίσως φτάσουν αύριο και στο κέντρο της Αθήνας.

Μεγάλη προσοχή στον ισχυρό παγετό που προς τα βόρεια θα είναι και ολικός. Πελοπόννησος, Στερεά, Εύβοια, Κρήτη και Δωδεκάνησα στο μάτι του νέου κύματος κακοκαιρίας».

Στα λευκά ντύθηκε από νωρίς σήμερα και η Ιπποκράτειος Πολιτεία εξαιτίας της χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία Λέανδρος στην Αττική.

Από νωρίς το Σάββατο εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούσαν να αφήσουν ανοιχτό το δρόμο καθώς στο οδόστρωμα υπάρχει πάγος.

Παράλληλα, πυκνή ήταν η χιονόπτωση και στη Μαλακάσα από το πρωί του Σαββάτου και για το λόγο αυτό η τροχαία απαγόρευσε τη διέλευση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, αλλά και στην Καισαριανή και την Πεντέλη.

Μάλιστα ορισμένοι βρήκαν ευκαιρία για να παίξουν με το χιόνι. Έντονες ήταν οι χιονοπτώσεις και στο χωριό Βίλια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι κάτοικοι μάλιστα ανησυχούν για το ενδεχόμενο αποκλεισμού του χωριού.

Σε ορισμένα σημεία περιπολικά συμβουλεύουν τους οδηγούς να φορέσουν αντιολισθητικές αλυσίδες».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.